A gonosz szénhidrát?

Szerintem előző posztomból kiderült, hogy elsősorban a 
szénhidrát, vagyis a finomított, és túlzásba vitt szénhidrát
bevitel felelős a túlsúlyért.
ITT olvashatod!
Ám mégsem lehet ennyire leegyszerűsíteni a dolgot, hiszen vannak, akik nem tudják teljesen kiiktatni étrendjükből.
A négy fő testtípuson kívül (agyalapi, mellékvese, pajzsmirigy, petefészek típusok) van még 3 tényező, ami befolyásolja mit tanácsos, illetve hogyan tanácsos táplálkozni, ha egészségesen szeretnél étkezni, vagy fogyni szeretnél. Ezek a következők: fehérje-, szénhidrát-, kevert típusok

És, hogy tovább fokozzam, valójában még ez sem elég, hiszen mindannyian mások vagyunk, és mindenkire más táplálkozás lesz hatással…..na de ez már egy következő bejegyzés lesz.

Maradjunk a hízásért felelős szénhidrátoknál.
Szénhidrátra szükségünk van, muszáj enni ezt is, hiszen ez lát el minket energiával, ettől tudjuk megfelelően elindítani a napunkat, ezzel készíted fel a szervezeted az előtted álló napra. Tulajdonképpen a szénhidrát a te üzemanyagod, csak az nem mindegy milyen fajta szénhidrátot eszel, és mennyit!

Sajnos sokkal, de sokkal több szénhidrátot veszünk magunkhoz nap, mint nap annál, ami tényleg szükséges lenne a szervezetünknek, ezáltal ez a túlzott szénhidrátbevitel lerakódik, és túlsúly formájában jelentkezik.

Gondolj vissza előző cikkeimre: mik a jó szénhidrátok, és mennyi a szervezeted szénhidrát “összetétele” (1 %), és testsúly kilogrammra leosztva, neked mekkora a napi szénhidrát mennyiséged.

Na most akkor kezdj el válogatni ezekből. Próbáld meg a jó szénhidrátokból összeállítani a napi menüdet. 4-5 étkezés szükséges mindenkinek! Nem elég a napi 1-2!

Ebbe a 4-5 étkezésbe oszd el a napi szénhidrát adagodat, amit tanácsos a délelőtti órákban elfogyasztani, legkésőbb ebédnél, ami nem nyúlhat túl a 12 órán. Délutánra, estére maradnak a fehérjék. 
Na és innentől kezdődik majd a komoly munka! 
Minden nap figyelned kell magadat, hogy a megváltozott tápanyag bevitelre hogyan reagál a szervezeted…mert, hogy fog az tuti! Mindenkinek reagál. Figyelj, és tanulj belőle.

A sok pisilés alap dolog lesz, Soha ennyit nem pisiltél még, mint most fogsz. Miért?
Mert a szénhidrát vizet köt meg a szervezetedben, ami annak csökkentésével, és a fehérje növelésével ki tud ürülni. Éppen ezért az első 3-4-5 kilód amit le fogsz adni az színtiszta víz lesz még csak, és nem a zsír. De ennek is örülni kell!

Folytatást ITT találod!