A sikeres diéta alapjai 4.

Natúr joghurt bogyósokkalMiért fontos, hogy ne hagyjuk ki az uzsonnát? Három válaszom is akad rá egyből!

Az egyik, hogy ha este edzésre mész, valószínűleg ez lesz, az óra előtti utolsó étkezésed, amiből megfelelő energiához juttathatod a szervezeted, hogy pöpecül végigbírd csinálni az edzést.

A másik, ha este nem mész edzésre, akkor hozzásegít, hogy kibírd vacsoráig, és ne törjön rád falási roham, az este folyamán, egyből amint hazaértél.

A harmadik pedig az emésztésed. A rendszeres három óránkénti étkezés nagyon jó hatással van az emésztésre, ami által gyorsabban távoznak a feleslegek. Ezáltal nagyban hozzájárul, hozzásegít a fogyáshoz!

Ismét két főétkezés között vagyunk, úgyhogy kis adagban gondolkozzunk. Odafigyelés, és mértékletesség, ami kell, hogy irányítsa most a pocakod. Abban az esetben, ha hajlamos vagy túlzásba esni, vagy figyelmen kívül hagyni dolgokat, ésszerű segítség lehet, az időkorlát bevezetése az uzsonnánál (is). Mire gondolok?

Mivel a gyümölcs egészséges, praktikus, nincs vele macera, és mindig kéznél lehet, ésszerű megoldásnak tűnhet, ha uzsonnára gyorsan bekapsz belőle egy két szemet. Az ötlet nem rossz, de a rossz hír az, hogy a gyümölcs szénhidrát, ezért nem mindegy mikor fogyasztod! Ha uzsonnára gyümölcsöt tervezel be magadnak, azt mindenképpen még délután 3-ig fogyaszd el. Három órától ugyanis a szervezetünk megint egy alacsonyabb fokozatra vált, és nem fog megbirkózni a szénhidrátokkal, vagyis nagyobb valószínűséggel fog lerakódni, ami hízáshoz vezethet. Ezt elkerülendő tehát húzz egy határt, legyen időkorlátod, a jó szénhidrátoknak is!

Uzsonnánál (pont úgy, mint ebédnél), két részre osztjuk az étkezést.
Sporttal megkoronázott, és sport nélküli napokra.

Azokon a napokon, amikor edzésre mész, délután 3-ig megengedett a jó, vagyis hosszú felszívódási idejű szénhidrátok fogyasztása.
Vegyük sorra őket: Teljes kiőrlésű kenyér, kifli, zsömle; gyümölcsök; zabpehely; zabkása; zöldségek; házi, általad készített müzli szeletek.

Edzés nélküli napokon pedig a natúr joghurt bogyós, savanyú gyümölcsökkel (ezek ugyanis nem hizlalnak), vagy zabkorpával keverve. Ez utóbbi nagyon hasznos, és ha még nem hallottad, vagy próbáltad, ezt mindenképp olvasd el! Plusz két tippet is kapsz nem hizlaló nasi elkészítéshez. Pár szelet sajt, illetve általad kikevert gyümölcsös túró a már említett bogyósokkal. Aztán jöhet még a kefir, akár önmagában, akár zabkorpával keverve, illetve egy kisebb adag friss saláta is szigorúan öntet nélkül, amibe azért belecsempészhetsz pár kocka natúr csirke vagy pulykamellet is! Ahogy látod, ezek a napok a fehérjékről szólnak, így az edzés nélküli napok ebédjéről esetlegesen megmaradt falatokat, most uzsonna gyanánt bátran elfogyaszthatod.

A sorozat eddig megjelent cikkeit itt találod:
Az első!
A második!
A harmadik!
A negyedik!
Az ötödik!

Ha tetszett a bejegyzésem és szeretnél értesülni a következőkről is, akkor iratkozz fel blog értesítőmre itt a jobb oldalon!