Csokis vanília puffancs

Csokis vanília puffancsImádom a tavaszi zsongást, pörgést, de mindentől függetlenül a sütiknek bérelt helyük van a programjaimban! Akármilyen rohanós is a napom egy kis édes kényeztetés bele kell, hogy férjen, maximum olyat sütök, ami hamar megvan. Pont mint ez a mai kis puffancs!

Az alapja égetett tészta (mint a képviselő fánk), édes, krémes vanília sodóval töltve. A tetejére pedig egy csepp csoki sipka került. Hmmmm…Jobb, mint a cukrászdában….

Hozzávalók kb. 58 db tésztához:
3 dl víz
12 dkg vaj
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
4 tojás

Hozzávalók a sodóhoz:
0,5 dl habtejszín
1 rúd vanília
7 tojássárgája
10-15 dkg méz, vagy eritritol

A tészta tetejére:
20 dkg étcsoki

Elkészítése:  Csoki vaília puffancs
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra, bélelj ki egy nagyobb tepsit sütőpapírral. A tésztához a vizet, és a vajat melegítsd fel egy kisebb edényben. Vedd le a tűzről, és keverd hozzá a lisztet. Jó alaposan keverd össze, majd tedd vissza a tűzhelyre, és főzd kb.3-5 percig folyamatos keverés közben, míg selymes, fényes nem lesz. Állandó kevergetés közben hűtsd le egy picit, ekkor add hozzá a tojásokat, amikkel szintén alaposan össze kell dolgoznod a masszát teljesen simára. Töltsd egy nyomózsákba, és kb. 5 cm átmérőjű kis halmokat nyomj belőle a tepsibe. 10 percig süsd őket 200°C-on, majd vedd le 170°C-ra, így süsd végig, míg el nem készül (kb. 45 perc). Szép aranybarna színt kell, hogy kapjon. Ha nem az előírt módon sütöd a puffancsot, nem lesz kemény, hanem egy puha, szinte szivacsos, tartás nélküli valamit fogsz kapni. Az elkészült pufikat, egyből, még forrón bökd át mondjuk egy húsvilla egyik ágával, hogy a gőz távozni tudjon belőlük. Ezen lyukakon lehet majd megtölteni őket.

A sodó elkészítése:
Amíg várod, hogy az égetett tészta megsüljön, simán el tudod készíteni hozzá a vanília sodót. A tejszínt forrald fel a vanília kikapart belsejével. Eközben a tojásokat és az édesítést verd fel habosra, krémesre. A tejszínt húzd le a tűzről, és óvatosan, folyamatos keverés közben, öntsd hozzá a tojásos masszát. A legalacsonyabb fokozaton tartva a tűzhelyed, tedd vissza főni. Állandó kevergetést igényel, nehogy a tojás megsüljön benne. Hamar be fog sűrűsödni 5-7 perc alatt el is készülsz ezzel az isteni finom vanília sodóval. Hagy legalább langyosra hűlni, mielőtt nyomózsák segítségével a tésztába töltenéd.

Az összeállítása:
Vízgőz fölött olvaszd meg a csokit. Míg felolvad, be tudod tölteni a tésztát. Fogd a puffancsokat, és a lyukon, amit ejtettél rajta, szúrd be a nyomózsák csőrét. Tölts mindegyikbe annyi sodót, amennyi belefér. Az vaníliás sodóval töltött puffancsok tetejét, ezután mártsd meg egy kevés csokiba. Hagy megdermedni, és már fogyasztható is. Sok sikert hozzá!

 

Újdonsággal bővül a konyhasuli oldala!
Mostantól minden olyan sütemény, vagy főétel alapanyagot meg tudsz rendelni tőlem, aminek a receptje kikerül a blogba, és hozzávalói nem igényelnek hűtést.

Pontosan hogyan is működik ez?
Te meglátod, megkívánod, kiválasztod, és a megrendelem gombra kattintva jelzed felém rendelési igényed. Ezek után, én fogom a jelzésed, majd elmegyek bevásárolni a kiválasztott süti, étel receptjében leírtak szerint, hogy minden hozzávalót beszerezzek. Kimérem neked az alapanyagokat, attól függően, hogy hány adagot rendeltél, és nagy odafigyeléssel, körültekintéssel becsomagolom őket külön, külön. Amint ezzel megvagyok, már szaladok is a futárhoz, hogy minél hamarabb kézhez kapd a csomagod.
Neked pedig már nem lesz más teendőd vele, mint kibontani, összekeverni, és a sütőbe, fazékba dobva elkészíteni. Ugye milyen egyszerű, és időtakarékos?

A Csokis-vanília puffancsot 4.990 Ft/adag (kb. 58 db) áron tudod megrendelni.
A postaköltség 990 Ft (10.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes).

megrendelem_resize

Ha tetszett a bejegyzésem és szeretnél értesülni a következőkről is, akkor iratkozz fel blog értesítőmre itt a jobb oldalon!