Habarással néhány főzeléket, gyümölcsmártást, levest, szószokat sűríthetünk. Olyan ételeket, amik ízéhez harmonikusan illeszkedik a tejföl. Ennek a sűrítési módnak ugyanis a liszten kívül a tejföl a másik összetevője. Tehát a lisztet és a tejfölt (2-3 fakanálnyi liszt 1 pohár tejföl) keverjük csomómentesre akár egy nagyobb bögrében is. A habarással többször előfordul, hogy becsomósodik, miután az ételhez adtuk. Ezt elkerülendő, adjunk egy kevés hideg vizet a keverékhez és ezzel is alaposan dolgozzuk össze, majd végezzünk hő kiegyenlítést a habarás és a sűrítendő étel között. Vagyis hozzuk össze őket ugyan arra a hőfokra. Ezt úgy tudjuk elérni, hogy a lisztes keverékhez kanalanként adjunk hozzá a készülő étel levéből annyit, amennyitől a habarás is éppen olyan forró lesz, közben persze folyamatosan kevergetni kell.
Ha a habaráson kívül az egészséges receptek is érdekelnek, ráadásul szereted az AJÁNDÉKOKAT….
A 20 legfinomabb chia puding receptje lehet most a tiéd!
Iratkozz fel, és szerezd meg még ma!