Egy tésztából négyet

Omlós tészta egyből négyfélétMég egy ilyen egyszerű alapreceptből is, mint az omlós tészta, ami ráadásul villámgyorsan összedobható, szuper dolgok születhetnek! A tésztáját nem tart tíz percnél tovább, begyúrni a lehűtése pedig fagyasztóba téve (hogy minél hamarabb formázhatóvá váljon), szintén 10-15 percet vesz csak igénybe. Szóval, ha hirtelen rád tör az édesség utáni vágy, ezeket a sütiket egy pillanat alatt el tudod készíteni! Cikkem végén találsz plusz 1 sütit a másik 4 mellé.

Hozzávalók a tésztához:
50 dkg teljes kiőrlésű liszt
28 dkg hideg vaj
20 dkg eritritol
2 tojás
2 teáskanál mandula aroma

Hozzávalók a csoki krémhez:
10 dkg étcsoki
10 dkg tejcsoki
2 dl habtejszín

Hozzávalók a vanília krémhez:
1 cs. vaníliás puding por
0,5 l tej
2 evőkanál eritritol
2 tojás sárgája
5 dkg hideg vaj

Elkészítése:
A lisztben morzsold el a vajat, majd add hozzá a többi hozzávalót, és alaposan gyúrd össze. Fóliába csomagolva tedd a fagyasztóba 10-15 percre. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Enyhén lisztezett deszkán nyújtsd ki az omlós tésztát 3 mm vastagra, tetszőleges formákat vágj ki belőle sütemény szaggatóval (itt linzer  és nagyobb pogácsa szaggatóval), a leeső részeket pedig gyúrd össze, nyújtsd ki újra és derelye vágóval szeleteld csíkokra. Most már nincs más dolgod, mint sütőpapírral bélelt tepsibe rakni és betolni őket 10 percre a sütőbe.

Amíg sülnek, elkészítheted a csokimázat és a kétféle krémet. Az isler tetejéhez, vízgőzben olvaszd fel az étcsokit, a kisült korongok felét ebben mártsd meg, tedd félre és hagyd megszilárdulni.
A csokikrémhez a maradék csokit úgy mérd ki, hogy 2 rész csoki és 1 rész tejszín kerüljön ki belőle. Vagyis 4 evőkanál olvasztott csokihoz adj 2 evőkanál habtejszínt (folyékonyan, nem felverve!), amit kézzel keverj össze, míg egynemű nem lesz.
A vaníliás krém egy egyszerű puding, amibe még melegen 2 tojássárgáját keverj, ha kihűlt 5 dkg vajjal, kézi mixerrel dolgozd még össze. Ezeket a krémeket töltsd a kosárkákba.
A csokikrém maradéka lesz az omlós tésztarudak mártogatósa. Először a linzert és az islert készítsd el, mert ezeknek idő kell, hogy a lekvárt magukba szívják és összeálljanak. A kosarakat ízlésed szerint variálhatod különböző gyümölcsökkel, tejszínhabbal. Sok sikert hozzá!

+1 süti tipp:
Ebből a tésztából készíthetsz még omlós kiflit is, amit még forrón porcukorba hempergess meg.

 

Újdonsággal bővül a konyhasuli oldala!
Mostantól minden olyan sütemény, vagy főétel alapanyagot meg tudsz rendelni tőlem, aminek a receptje kikerül a blogba, és hozzávalói nem igényelnek hűtést.

Pontosan hogyan is működik ez?
Te meglátod, megkívánod, kiválasztod, és a megrendelem gombra kattintva jelzed felém rendelési igényed. Ezek után, én fogom a jelzésed, majd elmegyek bevásárolni a kiválasztott süti, étel receptjében leírtak szerint, hogy minden hozzávalót beszerezzek. Kimérem neked az alapanyagokat, attól függően, hogy hány adagot rendeltél, és nagy odafigyeléssel, körültekintéssel becsomagolom őket külön, külön. Amint ezzel megvagyok, már szaladok is a futárhoz, hogy minél hamarabb kézhez kapd a csomagod.
Neked pedig már nem lesz más teendőd vele, mint kibontani, összekeverni, és a sütőbe, fazékba dobva elkészíteni. Ugye milyen egyszerű, és időtakarékos?

Az Omlós tésztát a csoki, és vanília krém hozzávalóival együtt 4.490 Ft/ adag (kb. 20 db) áron tudod megrendelni, az islerhez szükséges lekvár nélkül.
A postaköltség 990 Ft (10.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes).

megrendelem_resize

Ha tetszett a bejegyzésem és szeretnél értesülni a következőkről is, akkor iratkozz fel blog értesítőmre itt a jobb oldalon!