Kánikula idején mindig jól jön egy kis frissítő. Arról pedig, hogy ne csak az ital hidegsége hűsítsen, a cirtomfű és a menta gondoskodik. Elkészítése, ahogy már megszokhattátok, gyors és egyszerű a végeredmény pedig egy friss, enyhén citromos, nem túl édes – szörp? limonádé? Ezt döntsd el te miután megkóstoltad!
Befőzés kategória bejegyzései
Meggylekvár és társai
Rengeteg lekvár főzési praktikával, recepttel lehet találkozni ma már az interneten. Én a befőzésnél is az egyszerűség híve vagyok, ezen kívül nagyon fontos még, hogy gyors és egészséges legyen mind a befőtt, mind a lekvár, amit elrakok. Nem csinálok felhajtást a befőttes üvegek körül sem. Nem sterilizálok nem főzőm ki az eszközöket, amikkel dolgozom, és nem használok tartósító szereket sem. A végeredmény mégis tökéletes, tartós befőtt illetve lekvár lesz. Hogyan? Máris láthatod!