Kenyérmorzsából almás süti

Kenyérmorzsás almás sütiHa kenyérmorzsa, akkor biztos neked is egyből a panír alapanyaga a zsemlemorzsa jut eszedbe. Mivel én már évek óta nem használok zsemlemorzsát, a kenyér pedig olykor-olykor mégis megmarad, így valamilyen más hasznosítási mód után kellett néznem a száraz kenyér felhasználását illetően. Így született meg ez a desszert, aminek minden alkalommal más és más íze van, attól függően, hogy éppen milyen típusú kenyér maradék került bele. Készítettem már sokmagvas  kenyér hozzáadásával is. Ha neked is gondot okoz az esetlegesen rengeteg megmaradt száraz kenyér, ne habozz kipróbálni! De vigyázz! Nagyon rá lehet kapni, és egyszer csak azt veszed észre, hogy elfogytak a kenyér darabok.

Hozzávalók 4-6 személyre:
3-4 db alma
1,5 dl habtejszín
2,5 dl tej
kb. 30-40 dkg száraz kenyér
15 dkg eritritol
2 tojás
2 tojás sárgája
fahéj

Elkészítése:
Az almákat hámozd meg, vágd ki a magházukat és szeleteld fel őket közepes vastagságú cikkekre. Serpenyőben párold meg őket egy evőkanál cukrot ráhintve. A kenyér darabokat késes konyhai géppel aprítsd fel morzsásra. Maradjanak benne nagyobb morzsa gömbök is. Egy jó maroknyira való adagot tegyél félre belőle a süti tetejére. Egy kisebb edénybe hevítsd forrpontig a tejet a tejszínnel, közben egy keverőtálba üsd fel a tojásokat és kézi mixerrel keverd, habosítsd fel a cukorral együtt. Most a forró tejszínes tejet, apránként, nehogy a tojást összekapja, folytonos keverés mellett csorgasd a cukros tojáshoz, majd keverd bele a kenyérmorzsát is. Ne ijedj meg ha túl hígnak találnád, egy pillanat alatt megszívja magát a kenyér és besűrűsödik a masszád. Egy nagyobb tortaformát vagy kerámia tálat kenjél ki vajjal, rakd ki az almával, szórj rá fahéjat és öntsd bele a kenyérmorzsás masszát. Olvassz fel 5 dkg vajat és locsold a süti tetejére, majd szórd meg a megmaradt morzsával. 180°C-on süsd, míg aranybarna színt nem kap a teteje, ez kb. 20-30 perc. Jó étvágyat hozzá!

A sütőből kivéve, egy evőkanalat kézbe fogva, akár körbe is ülhetitek és fogyaszthatjátok egyből vagy kihűlve szeletekben is. Ha pedig elfogyna a száraz kenyered, szeletelj fel frisset hozzá, és 20 perc alatt szárítsd ki sütőben.

 

Újdonsággal bővül a konyhasuli oldala!
Mostantól minden olyan sütemény, vagy főétel alapanyagot meg tudsz rendelni tőlem, aminek a receptje kikerül a blogba, és hozzávalói nem igényelnek hűtést.

Pontosan hogyan is működik ez?
Te meglátod, megkívánod, kiválasztod, és a megrendelem gombra kattintva jelzed felém rendelési igényed. Ezek után, én fogom a jelzésed, majd elmegyek bevásárolni a kiválasztott süti, étel receptjében leírtak szerint, hogy minden hozzávalót beszerezzek. Kimérem neked az alapanyagokat, attól függően, hogy hány adagot rendeltél, és nagy odafigyeléssel, körültekintéssel becsomagolom őket külön, külön. Amint ezzel megvagyok, már szaladok is a futárhoz, hogy minél hamarabb kézhez kapd a csomagod.
Neked pedig már nem lesz más teendőd vele, mint kibontani, összekeverni, és a sütőbe, fazékba dobva elkészíteni. Ugye milyen egyszerű, és időtakarékos?

A Kenyérmorzsás almás sütit 2.290 Ft/ adag (4-6 személyre) áron tudod megrendelni a tej nélkül.
A postaköltség 990 Ft (10.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes).

megrendelem_resize

Ha tetszett a bejegyzésem és szeretnél értesülni a következőkről is, akkor iratkozz fel blog értesítőmre itt a jobb oldalon!