Készíts te is Smoothie-t

Glas_geel__donkerroze.523505Legyen a célod akár a tavaszi fáradtság elkerülése, akár a nagy nyári hőség csillapítása, ezek a gyümölcs turmixok hatékony segítőid lesznek!

Őrült nagy meleggel tört ránk a nyár az elmúlt napokban. Mindannyian próbálunk árnyékba húzódni, légkondit kapcsolni, hogy könnyebb legyen elviselni a hőséget. Mit tehetünk még? Igyunk! Készíts magadnak frissítő, természetes gyümölcsleveket és vidd magaddal munkába is! Nem csak remek szomjoltók, de jókedvre is fognak deríteni, ízüknek és színüknek köszönhetően! Nem kell hozzá más, csak pár gyümölcs és egy turmixgép.

Leírok neked most kettőt az én jól bevált receptjeim közül:

1 egész ananász, 4 narancs leve, 2 érett banán, amit higíts fel zöld vagy narancs teával és ha szükséges édesítsd pár csepp mézzel.

A másik: kb. 25 dkg nagyon savanyú nyári alma, 15 dkg erdei gyümölcs keverék, méz és a higítás itt is gyümölcs tea, ami passzol az erdei ízhez.

Figyelem! Mivel nem tartalmaz tartósító szert, nem lehet napokig tárolni. Egyébként is olyan finom, hogy azonnal el fog fogyni.

Ezen kívül készíthetsz még limonádét, de citromból és ne valami pótlóból a finomított cukor helyére pedig más természetes édesítőszer kerüljön, amit aztán tovább ízesíthetsz pár levél mentával.
De citrom helyett kipróbálhatod a grapefruitot is.

Mi készítettünk már kókuszos szilva smoothiet-is. Kísérletezz te is bátran, míg rá ne találsz az igazira!

Ha tetszett a bejegyzésem és szeretnél értesülni a következőkről is, akkor iratkozz fel blog értesítőmre itt a jobb oldalon!