Krémes forró csoki

Krémes forró csokiMindannyian imádjuk, kicsik nagyok, fiatalok, idősek, mindenki kedvence. Előszeretettel ülünk be olykor-olykor, vagy gyakrabban egy cukrászdába, kávézóba, főleg a hideg téli napokon, hogy kezünket, lelkünket melengessük picit ezzel az isteni, selymesen krémes édességgel. Bár a társasági életet nem érdemes elhanyagolni, de mostantól áthelyezheted az otthonodba vagy barátaid otthonába a “randikat”, mert ezzel a forró csoki recepttel neked is lehet saját “olyan kávéházi forró csokid!”

Nagyon régóta próbálom felkutatni az igazán jó forrócsoki receptjét. Nagyon sokat kóstoltam már, de valahogy (a cukrászdás, kávéházin kívül) eddig még egyik sem ízlett igazán. Erre a receptre a neten bukkantam rá,tehát nem saját, viszont változtatni változtattam rajta, hogy megfeleljen családom ízlésének is (akik elég kritikusak. Nálatok is?).

Hozzávalók egy nagyobb befőttes üvegnyi adaghoz: 
10 dkg magas kakaótartalmú étcsoki
10 dkg diabetikus tejcsoki
7-8 dkg finomítatlan nyers nádcukor, vagy 10 dkg eritritol
10 dkg kukoricakeményítő
10 dkg gabona kávé (inka, maci)
10 dkg holland kakaópor

Elkészítése:
A jól lehűtött csokit konyhai gépben lereszelem, darálom, hozzá adom a többi hozzávalót is, amikkel rövid ideig, de mégis alaposan összekeverem. Ezzel készen is van a bármikor felhasználható forró csoki porod. Elég nagy adag lesz belőle, úgyhogy egy nagyobb befőttes üveget válassz ki, amibe beletöltöd. Tartsd felhasználásig hűtőben vagy hűvös helyen, nehogy a csoki felolvadjon benne.

Válaszd ki magadnak a kedvenc bögréd, töltsd tele tejjel (ez lesz a mércéd), majd egy kisebb fazékba öntve, alacsony fokozaton kezdd el melegíteni. Ha már elég meleg a tej, adj hozzá kettő púpos kanál forró csoki port. Kézi habverővel keverd simára, és fakanálra váltva kevergesd folyamatosan, amíg be nem sűrűsödik. Díszítheted tejszínhabbal, pille cukorral, csoki forgáccsal, vagy aki szereti egy leheletnyi fahéjjal is. Sok sikert hozzá!

 

Újdonsággal bővül a konyhasuli oldala!
Mostantól minden olyan sütemény, vagy főétel alapanyagot meg tudsz rendelni tőlem, aminek a receptje kikerül a blogba, és hozzávalói nem igényelnek hűtést.

Pontosan hogyan is működik ez?
Te meglátod, megkívánod, kiválasztod, és a megrendelem gombra kattintva jelzed felém rendelési igényed. Ezek után, én fogom a jelzésed, majd elmegyek bevásárolni a kiválasztott süti, étel receptjében leírtak szerint, hogy minden hozzávalót beszerezzek. Kimérem neked az alapanyagokat, attól függően, hogy hány adagot rendeltél, és nagy odafigyeléssel, körültekintéssel becsomagolom őket külön, külön. Amint ezzel megvagyok, már szaladok is a futárhoz, hogy minél hamarabb kézhez kapd a csomagod.
Neked pedig már nem lesz más teendőd vele, mint kibontani, összekeverni, és a sütőbe, fazékba dobva elkészíteni. Ugye milyen egyszerű, és időtakarékos?

A Krémes forró csoki port 3.490 Ft/adag (kb. 10 bögréhez)áron tudod megrendelni.
A postaköltség 990 Ft (10.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes)

megrendelem_resize

Ha tetszett a bejegyzésem és szeretnél értesülni a következőkről is, akkor iratkozz fel blog értesítőmre itt a jobb oldalon!