Miért fontos a reggeli?

PalacsintaA nap legfontosabb étkezése a reggeli, halljuk egyre több helyről. Elcsépeltnek tűink, de valójában nagyon is igaz! Hogy miért?

A szervezetünk reggel pörög a legmagasabb fokozaton, szuper jól, magas fordulatszámon működik és, hogy minél tovább megtartsuk ezt a szintet, illetve egyre magasabbra törve, minél jobban kamatoztatni tudjuk ezt a rengeteg energiát, hogy ne érezzük fáradtnak magunkat már délelőtt 10-kor és, hogy kihúzzuk délig, el kell látnunk megfelelő mennyiségű, és minőségű táplálékkal, ami a bőséges reggelit jelenti.

Nagyon sokan, tévesen azt gondolják, hogy ha kihagyják a reggelit, azzal támogatják a fogyókúrájukat. „Nem reggelizek, mert az plusz kalória bevitelt jelent.”
Ez butaság, ugyanis ebben az időszakban (reggeltől délig) a szervezetünk felhasznál illetve szüksége van minden energiára, hogy megfelelően tudjuk elindítani napot, és megfelelő minőségben tudjuk azt folytatni.
Vagyis mozgás nélkül is elégeti a reggelire bevitt kalóriákat, ezért nem kell tartanunk az elhízástól!

Elárulok valamit: a reggeli igen nagy segítség lehet a fogyókúrázóknak. Hogyan?
Aki minden nap reggelizik, az sokkal kisebb eséllyel fog farkaséhséget érezni ebédnél, ezáltal elkerüli a túlevést és a felesleges kalória bevitelt.
Ha két főétkezés között mégis megéhezne, be fogja érni kevesebb táplálékkal is, például gyümölccsel, joghurttal. Ezen kívül a helyesen megválasztott reggeli serkenti az agyműködést, jótékonyan hat a gondolkozásra, ami nekünk a munkahelyen, gyermekeinknek pedig az iskolában igen nagy segítség lehet.

Kell ennél több?!
Nyugodtan tömjed tele a pocakod, egyél annyit reggelire, amennyi jól esik, meglátod, sokkal jobban indul a napod tőle!

Ha tetszett a bejegyzésem és szeretnél értesülni a következőkről is, akkor iratkozz fel blog értesítőmre itt a jobb oldalon!