Padlizsánkrém, körözött

KörözöttA tegnapi picit édesebb müzli után, ma ismét a sósabb reggeli felé vesszük az irányt. A húsvét hétfő miatti rövidebb hétnek köszönhetően, ma is kettő receptet hoztam nektek. Az egyik pirítóssal a másik sima kenyéren, de mindenképpen teljes kiőrlésűre kenve fogyasztandó. Ne maradjon el mellőle természetesen a sok, de még jobb a rengeteg- zöldség sem! Mindkét krém abszolút diétás, vagyis nem hizlal (persze csak kenyér nélküli változata), ezért vacsorára is kitűnő választás csak úgy önmagában illetve valamilyen zöldséggel, salátával fogyasztva. Nálunk mindkettő a gyerekek nagy kedvence lett.

De lássuk, miről is van szó!
Elsőként a Körözött receptjét osztom meg veletek, aminek az elkészítése 5 max. 10 perc alatt megvan. Utána a Padlizsán krém egy nagyon finom változatát írom le. Nem kell tőle megijedni, ízében nem a padlizsán dominál, hanem az összes, nyersen jelenlévő zöldség ízének együttese.

Hozzávalók a körözötthöz 6-8 személyre: Körözött
0,5 kg túró
1 közepes fej vöröshagyma
15 dkg vaj

bors
1 púpos teáskanál pirospaprika
2 teáskanál őrölt kömény

Elkészítése:
A hagymát próbáld meg minél vékonyabb és kisebb kockára vágni, hogy egészen apró legyen. Tedd egy mélyebb tálba, a vajat, picit olvaszd meg, hogy egészen lágy legyen és add hozzá a többi hozzávalóval együtt. Alaposan keverd össze és már fogyasztható is!

Hozzávalók a padlizsán krémhez 6-8-10 személyre: Padlizsán krém
2 nagyobb vagy 3 kisebb padlizsán
2-3 fej fokhagyma
3 szál újhagyma vagy 1 közepes vöröshagyma
1 nagyobb vagy 2 kisebb tv paprika
1,5 dl olíva olaj

bors
bazsalikom
Ízlés szerint adhatsz még hozzá pár szem diót
illetve kevés feta sajtot (ebben az esetben nem biztos, hogy kell a só)

Elkészítése: Padlizsán krém
A padlizsánok tetejét vágd le, majd hosszában szeld ketté. Így héjukkal lefelé rakd őket egy tepsibe és 200°C-os sütőben süsd addig, míg enyhén barna színt nem kapnak. Ez alatt, egy turmix gépben készítsd elő a többi hozzávalót. Az újhagymát és a paprikát vágd nagyobb darabokra, majd mehet hozzá minden más is. Ha megsült a padlizsán, egy evőkanál segítségével kapard ki a héjából, egyenesen a turmix gépbe. Indítsd el és járasd addig, amíg teljesen homogén masszát nem kapsz. Ez kb. 1-2 percet jelent csak. Ez egy nagyobb müzlis tálkára való mennyiség, ami dacára a tartósítószerek hiányának, nagyon sokáig eláll. Jó étvágyat hozzá!

 

Újdonsággal bővül a konyhasuli oldala!
Mostantól minden olyan sütemény, vagy főétel alapanyagot meg tudsz rendelni tőlem, aminek a receptje kikerül a blogba, és hozzávalói nem igényelnek hűtést.

Pontosan hogyan is működik ez?
Te meglátod, megkívánod, kiválasztod, és a megrendelem gombra kattintva jelzed felém rendelési igényed. Ezek után, én fogom a jelzésed, majd elmegyek bevásárolni a kiválasztott süti, étel receptjében leírtak szerint, hogy minden hozzávalót beszerezzek. Kimérem neked az alapanyagokat, attól függően, hogy hány adagot rendeltél, és nagy odafigyeléssel, körültekintéssel becsomagolom őket külön, külön. Amint ezzel megvagyok, már szaladok is a futárhoz, hogy minél hamarabb kézhez kapd a csomagod.
Neked pedig már nem lesz más teendőd vele, mint kibontani, összekeverni, és a sütőbe, fazékba dobva elkészíteni. Ugye milyen egyszerű, és időtakarékos?

A Körözött hozzávalóit 2.700 Ft/ adag 6-8 személyre áron,
a Padlizsán krém hozzávalóit (dió, és feta sajt nélkül) pedig 2.200 Ft/ adag (6-8-10 személyre) áron tudod megrendelni.
A postaköltség 990 Ft (10.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes).

megrendelem_resize

Ha tetszett a bejegyzésem és szeretnél értesülni a következőkről is, akkor iratkozz fel blog értesítőmre itt a jobb oldalon!