Teljes kiőrlésű leveles tészta

Teljes kiőrlésű leveles tésztaMindenki ismeri, szereti, használja. Pékségekben, büfékben egyre több pékárut készítenek belőle, mert könnyű vele dolgozni, hamar elkészül, nincs vele macera, a végeredmény mégis légiesen könnyű, ropogós finomság lesz.  A baj számomra csak ott kezdődik, hogy mindezen finomságok alapanyaga a leveles tészta, nem teljes kiőrlésű. Bíztam, vártam, reménykedtem, hátha….

….előrukkol valami hasonlóval egy gyártó cég, hiszen rétestésztát is lehet már kapni teljes kiőrlésű változatban, de semmi. Így megunva a várakozást, nekifogtam, hogy létrehozzam én az első teljes kiőrlésű leveles tésztát. A viszonyítási alapot a boltban kapható tésztákhoz céloztam be.

Rengeteg begyúrt, kisütött, néha bizony kidobott Teljes kiőrlésű, élesztős tésztaalapanyagon keresztül jutottam el idáig. Nem elégedtem meg a “na ez talán valami hasonló” jelzővel. Olyat, vagy legalábbis nagyon hasonlót akartam létrehozni, mint a bolti, fehér lisztes társa.
Azt hiszem most sikerült!
A tésztája réteges, könnyű, ízletes, de a képek itt mindenképpen magukért beszélnek. Kattints rájuk, nézd meg őket nagyban!

Ha pedig ki is próbálnád, keress bátran, ugyan is rendelhetővé Teljes kiőrlésű, élesztős leveles tészta
tettem a kész, begyúrt, többszörösen hajtogatott élesztős, leveles tésztát.

1 adag kb. 90 dkg
Rendelési ár: 1.600 Ft

Egyenlőre (mivel friss, ráadásul élesztős tésztáról van szó, ami maximum kettő napig tárolható), csak személyes átvétellel lehet hozzájutni, amit az alábbi számon tudsz megrendelni: 06/30/596-1697

Ha tetszett a bejegyzésem és szeretnél értesülni a következőkről is, akkor iratkozz fel blog értesítőmre itt a jobb oldalon!