Túrógombóc bűntudat nélkül

Nincs ötleted, mit főzz holnapra? Ne gondolkozz tovább!       _MG_7913
Minden nap megosztok veled egy gyors de egészséges ebéd tippet.

Mai ötletem: Túrógombóc (egy kis csavarral)

Hozzávalók:
1/2 kg túró
2-3 tojás
Zabkorpa
Édesítő

Elkészítés: Tedd a túrót egy tálba, törd össze villával, üsd bele a tojásokat, majd adj hozzá annyi zabkorpát, hogy egy könnyen keverhető, lágy masszát kapj. Ne izgulj, elrontani nem lehet, ez a gombóc sose fog szétfőni és soha sem lesz kemény! Adagold bátran a zabkorpát 🙂 Végül ízlésed szerint édesítsd.  Egy fazékba tegyél fel vizet forrni, ha felforrt, vizes kézzel formázz gombócokat a masszából és tedd a forró vízbe egyiket a másik után, amennyi kényelmesen elfér egymás mellett. Ezzel a gombóccal nem kell addig várni amíg magától feljön a víz felszínre, ki lehet őket halászni már előbb is. Egyedül a tojás miatt kell főzni picit, de annak elég 60-70°C, hogy összeálljon és biztonsággal fogyasztható legyen. Kb. 3 perc elég is nekik. Szűrő kanállal emeld ki őket, _MG_7910picit csepegtesd le és mehet egy már előre odakészített edénybe, amibe előzőleg zabkorpát öntöttél. Ebbe addig pihenteted a gombócaidat, ameddig be nem “töltöd” újabbakkal a forró vizes fazekad. Ha ez megvan, összerázhatod a már kifőtteket, hogy mindenhol beborítsa őket a korpa. Ismételd a műveletet, amíg el nem fogy a túrós massza és készen is vagy! Tálalásnál tehetsz rá tejfölt vagy fahéjat is. Jó étvágyat!

A végére pedig egy hasznos táplálkozási tanács: a zabkorpa egy nagyon jótékony hatású, színtiszta rost táplálék, ami nagyon előnyösen hat többek között az emésztésre is. Ebből a receptből kivettem a búzadarát és a zsemlemorzsát, helyette zabkorpát használtam, így egy könnyű, rostdús és cseppet sem hizlaló ebéd, vacsora, nasi lett az eredmény. Fogyaszd bátran a nap bármely szakában!