Vaníliakrémes húsvéti kosár

Vaníliakrémes húsvéti kosarakMegvan az az érzés, amikor elsétálsz egy pékség mellett, és az orrodat csiklandozzák a finomabbnál finomabb illatok? Kényszert érzel rá, hogy bemenj, és azt kérd az eladótól, ami épp most sült ki, és ilyen isteni illata van! De én valahogy mindig mellé nyúltam ilyenkor, és arra a megállapításra jutottam, hogy végig kellene kóstolni az egész kínálatot ahhoz, hogy rátaláljak az illathoz tartozó ízre. Most viszont…

Ez a süti maga a mennyország! A lágy, illatos, vajas kelt tészta (ami nekem a legnagyobb gyengém), és a benne töltelékként helyet foglaló édes, vanília illatot árasztó krém…ennél jobbat egy pékségben sem kapsz! Abszolút favorit, nem csak húsvétkor!

Hozzávalók 20 db-hoz:
50 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 cs. élesztő
3-4 evőkanál finomítatlan nyers nádcukor, vagy eritritol
2 db tojás
3-4 dl langyos tej
10 dkg olvasztott vaj

Hozzávalók a krémhez, ami pont elég a 20 kosárhoz:
0,5 l habtejszín
1 rúd vanília
7 db tojássárgája
7 dkg eritritol, vagy méz

Elkészítése:
A hozzávalókat a vaj kivételével dolgozd, dagaszd össze alaposan, majd még a dagasztás közben add hozzá a vajat is, amivel már csak 1 percig kell keverni. Tedd langyos helyre a tésztát, hogy duplájára nőhessen. Míg kel a tésztád, elkészítheted a krémes tölteléket. A tejszínt tedd fel forrni, kapard bele a vanília belsejét, és beledobhatod a vaníliarudat is, amit ha felforrt a tej ki kell venni. Vedd le a tűzről, amíg a többi hozzávalót össze nem keverted. A tojássárgákat verd habosra az édesítéssel, majd gyorsan, folyamatosan keverve, csorgasd a vaníliás tejhez. Rakd vissza a tűzhelyre, folytonos keverés közben, a legalacsonyabb fokozaton főzd, míg egészen be nem sűrűsödik. Könnyen rántotta lehet belőle, ha nem kevergeted, vagy túl magas a tűzhely hőfoka. Hagyd kihűlni. Ha a tészta duplájára kelt, borítsd lisztezett deszkára, óvatosan gyúrd át picit, majd ujjnyi vastagra nyújtsd ki. Vágd fel 20 kockára a kinyújtott tésztát. Tegyél papír kapszlikat (muffinpapír) a muffin sütőformába, és ahogy esik úgy puffan módon csúsztass, igazgass mindegyikbe egy-egy tészta kockát. Nem kell vele különösen szöszölni, ha gyűrődik hadd gyűrődjön, ha kilóg, hadd lógjon, nem kell, hogy egyforma szép legyen. Mindegyik tészta közepébe kanalazz kb. másfél, vagy kettő teáskanálnyi vanília krémet. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, ennyi idő alatt picit újra megkel a tészta, és teheted is be 25-30 percre, hogy szép aranybarnára süljön. Sok sikert hozzá!

 

Újdonsággal bővül a konyhasuli oldala!
Mostantól minden olyan sütemény, vagy főétel alapanyagot meg tudsz rendelni tőlem, aminek a receptje kikerül a blogba, és hozzávalói nem igényelnek hűtést.

Pontosan hogyan is működik ez?
Te meglátod, megkívánod, kiválasztod, és a megrendelem gombra kattintva jelzed felém rendelési igényed. Ezek után, én fogom a jelzésed, majd elmegyek bevásárolni a kiválasztott süti, étel receptjében leírtak szerint, hogy minden hozzávalót beszerezzek. Kimérem neked az alapanyagokat, attól függően, hogy hány adagot rendeltél, és nagy odafigyeléssel, körültekintéssel becsomagolom őket külön, külön. Amint ezzel megvagyok, már szaladok is a futárhoz, hogy minél hamarabb kézhez kapd a csomagod.
Neked pedig már nem lesz más teendőd vele, mint kibontani, összekeverni, és a sütőbe, fazékba dobva elkészíteni. Ugye milyen egyszerű, és időtakarékos?

A Vaníliakrémes kosarakat 3.900 Ft/adag (kb. 20 db) áron tudod megrendelni.
A postaköltség 990 Ft (10.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes).

megrendelem_resize

 

Ha tetszett a bejegyzésem és szeretnél értesülni a következőkről is, akkor iratkozz fel blog értesítőmre itt a jobb oldalon!