Almás párna

Az omlós tészta ezer arcaNagyon szeretek omlós tésztával dolgozni, mert végtelenül egyszerű az összeállítása, ugyanilyen könnyű bánni is vele, pikk-pakk elkészül, és a végeredménynek csak a fantáziánk szabhat határt! Egy újabb “apróságot” hoztam neked mára, holnapra, hétvégére… Igen, valahogy így, hiszen, ha egyszer ezt a sütit megsütöd, nem lesz több nyugodt napod! Minden nap, csak erre fogsz gondolni, minden nap újra és újra el akarod, majd készíteni! És hát, gondolj csak bele, van valami, ami ebben meggátolna? Ugye, hogy nincs! Sütésre fel!

Hozzávalók 35 db-hoz:
50 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 tojás
40 dkg hideg vaj
15 dkg finomítatlan nyers nádcukor vagy eritritol
2 kiskanál vanília aroma
4 nagy alma
2 nagy evőkanál nyers, finomítatlan nádcukor
3 kiskanál fahéj
1/2 citrom leve
+1 tojás a kenéshez

Elkészítése:
A hideg vajat morzsold el a liszttel, add hozzá a 2 tojást, édesítést, és a vanília aromát, alaposan, de gyorsan gyúrd össze, és dugd fagyasztóba 15 percre. Ezalatt készítsd el a tölteléket. Az almákat hámozd meg, és vágd apró kockákra. Locsold meg a citrom levével, most éppen nem  azért, hogy meg ne barnuljon, hanem az íze miatt. Tedd serpenyőbe, add hozzá a nádcukrot és a fahéjt, majd párszor átkeverve, fedő alatt párold puhára. Ha elkészült, borítsd szűrőbe, hogy a leve lecsöpögjön. A sütőt melegítsd elő 180°C-ra. A tésztát vedd ki a fagyasztóból, nyújtsd 2-3 mm vastagra, nagyobb pogácsa szaggatóval szúrj ki köröket belőle, addig, míg az összes tészta el nem fogy. (a leeső részeket újra össze kell gyúrni, nyújtani és szaggatni) A plusz egy tojást üsd fel egy kisebb tálban, keverd össze és a korongokat (egyszerre csak keveset) kend meg vele, főleg a szélein, hogy majd a teteje szépen ráragadjon és ne nyíljon szét sütés közben. A megkent korongok közepére halmozz alma tölteléket, amit előtte a markodban még egy picit kifacsarsz, nehogy eláztassa az omlós tésztát. Helyezz rájuk egy üres korongot, és finoman nyomkodd körbe a széleit. Villa hegyével díszítheted is a peremét. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztasd a kis almás párnákat egymás mellé, kend meg mindegyik tetejét tojással és süsd őket aranybarnára. (kb. 10-15 perc) Sok sikert hozzá!

 

Újdonsággal bővül a konyhasuli oldala!
Mostantól minden olyan sütemény, vagy főétel alapanyagot meg tudsz rendelni tőlem, aminek a receptje kikerül a blogba, és hozzávalói nem igényelnek hűtést.

Pontosan hogyan is működik ez?
Te meglátod, megkívánod, kiválasztod, és a megrendelem gombra kattintva jelzed felém rendelési igényed. Ezek után, én fogom a jelzésed, majd elmegyek bevásárolni a kiválasztott süti, étel receptjében leírtak szerint, hogy minden hozzávalót beszerezzek. Kimérem neked az alapanyagokat, attól függően, hogy hány adagot rendeltél, és nagy odafigyeléssel, körültekintéssel becsomagolom őket külön, külön. Amint ezzel megvagyok, már szaladok is a futárhoz, hogy minél hamarabb kézhez kapd a csomagod.
Neked pedig már nem lesz más teendőd vele, mint kibontani, összekeverni, és a sütőbe, fazékba dobva elkészíteni. Ugye milyen egyszerű, és időtakarékos?

Az Almás párnát 3.990 Ft/adag (35 db) áron tudod megrendelni.
A postaköltség 990 Ft (10.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes).

megrendelem_resize

Ha tetszett a bejegyzésem és szeretnél értesülni a következőkről is, akkor iratkozz fel blog értesítőmre itt a jobb oldalon!