Csirkemájas, zöldborsós penne aszalt paradicsommal

Csirkemájas penneMai receptem azt hiszem, méltán érdemelte ki a különleges jelzőt. Az aszalt paradicsom, amivel leginkább az olasz konyhában találkozhatunk, igen különleges, enyhén sós ízt kölcsönöz neki. A borsó a csirkemájjal és a fűszerekkel, pedig felülmúlhatatlan kombináció! Ne féljetek kipróbálni! Vajon a család férfi tagjának is ízleni fog? A válasz: IGEN! Olvasd el, mit mondott róla az én férjem:

“az a kis valami, aminek olyan sós íze van, az a legfinomabb rajta” Felvilágosítottam, hogy az aszalt paradicsom, erre ő: “pfúj…, de akkor is az a legfinomabb!”

Hozzávalók 6 személyre:
30 dkg csirkemáj
1 cs teljes kiőrlésű penne
1 cs aszalt paradicsom
30-40 dkg mirelit zöldborsó
tárkony
majoranna
olíva olaj
1 fej vörös hagyma

Elkészítése:
Első lépésként vágd fel kisebb darabokra a paradicsomot, majd áztasd vízbe, hogy kicsit felpuhuljon. Tegyél fel vizet forrni a tésztának, ha felforrt, főzd roppanósra. Kb. 5 perc alatt főzd meg a zöldborsót is. A májat mosd, majd tisztítsd meg és vágd közepes méretű darabokra. Karikázd fel a hagymát, 1-2 percig pirítsd elő az olajon, majd add hozzá a májdarabokat, amivel további 2-3 percig egyik majd 2-3 percig másik oldalán sütöd tovább. Sózni nem szabad!! Ha minden elkészült, öntsd a borsót a leszűrt tésztát a kezedben kifacsart paradicsomot a hagymás májhoz, fűszerezd, ha kell picit sózd is meg. Alaposan forgasd össze és már tálalhatod is. Jó étvágyat hozzá!

 

Újdonsággal bővül a konyhasuli oldala!
Mostantól minden olyan sütemény, vagy főétel alapanyagot meg tudsz rendelni tőlem, aminek a receptje kikerül a blogba, és hozzávalói nem igényelnek hűtést.

Pontosan hogyan is működik ez?
Te meglátod, megkívánod, kiválasztod, és a megrendelem gombra kattintva jelzed felém rendelési igényed. Ezek után, én fogom a jelzésed, majd elmegyek bevásárolni a kiválasztott süti, étel receptjében leírtak szerint, hogy minden hozzávalót beszerezzek. Kimérem neked az alapanyagokat, attól függően, hogy hány adagot rendeltél, és nagy odafigyeléssel, körültekintéssel becsomagolom őket külön, külön. Amint ezzel megvagyok, már szaladok is a futárhoz, hogy minél hamarabb kézhez kapd a csomagod.
Neked pedig már nem lesz más teendőd vele, mint kibontani, összekeverni, és a sütőbe, fazékba dobva elkészíteni. Ugye milyen egyszerű, és időtakarékos?

A Csirkemájas pennét 3.200 Ft/adag (6 személyre) áron tudod megrendelni, a csirkemáj, és a mirelit borsó nélkül.
A postaköltség 990 Ft (10.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes).

megrendelem_resize

Ha tetszett a bejegyzésem és szeretnél értesülni a következőkről is, akkor iratkozz fel blog értesítőmre itt a jobb oldalon!