Cukkinis reszelt burgonya

Cukkinis reszelt burgonya_resizeKi mondta, hogy a krumpli unalmas? Ezer arca van, variálhatod, ahogy csak akarod, párosíthatod szinte bármilyen más zöldséggel, fűszerezheted ezerféleképpen a vége így is, úgy is fantasztikus lesz.

De, hogy ne csak a jól megszokott rakott krumpli  vagy tócsi variációk jelenjenek meg a szemeid előtt, ha a burgonya szót meghallod, érdemes néha (egyre gyakrabban) új vizekre evezni.

Ennél a végtelenül egyszerű, és gyorsan elkészíthető receptnél, már csak az íze fantasztikusabb!
Már az első falatnál feltették nekem a kérdést a fiúk: “ugye még sokszor fogsz ilyet főzni?”  Azóta már több burgonyás variációt is kipróbáltunk, és ízlett is nekik, de valahogy mindig ehhez a recepthez kanyarodnak vissza. Próbáld ki te is, szerintem ízleni fog!

Hozzávalók egy nagyobbacska tepsihez:
2-3 kg krumpli
2 fej vöröshagyma
3-4 db közepes méretű cukkini
10 dkg sajt
extra szűz olíva olaj

Elkészítése:
A hagymát vágd apró kockára, kevés olajon párold üvegesre. Míg ez elkészül, hámozd meg a burgonyát, mosd meg, és nagylyukú reszelőn vagy konyhai gépben (amivel gyorsabb, egyszerűbb) reszeld le. A cukkini két végét vágd le, alaposan mosd meg, és szintén ezen a reszelőn reszeld le. Add a burgonya, cukkini keveréket a hagymához, sózd, esetleg borsozd, majd fedő alatt párold puhára. Párszor érdemes átforgatni a párolás közben. Nem gond az sem, ha picit megpirul a krumpli, attól csak még finomabb lesz. Szóval hagyd nyugodtan odasülni, míg enyhén barna színt nem kap. Ha elkészült, szedd át az egészet egy nagyobb tepsibe. Keverhetsz hozzá reszelt sajtot, vagy ahogyan én is csináltam csak a tetejére szórj, és sütőben 15-20 perc alatt olvaszd rá. Frissen a legfinomabb. Önálló fogásként (ebédre) tálald, akár friss saláta kíséretében is. Sok sikert hozzá!

Ha tetszett a bejegyzésem és szeretnél értesülni a következőkről is, akkor iratkozz fel blog értesítőmre itt a jobb oldalon!