Egészséges életmód, minek?!

egészséges életmód, minek?Miért akarja mindenki rám erőltetni az életmódváltást?!

Most már a csapból is ez folyik, lépten, nyomon csak erről hallasz és a közvetlen környezetedben élők is mind azt kántálják, hogy itt az ideje váltani! Térj át az egészséges táplálkozásra, válts életmódot, élelmiszereket, kezdj el sportolni és figyelj végre magadra! Arra gondolsz: ”ááá ez is csak egy múló hóbort. Eddig se válogattam meg, mit eszek, és mégsincs semmi bajom, egészséges vagyok én enélkül is!” Te még ellenállsz, tartod magad, de egy idő után azt veszed észre, hogy az erről szóló cikkeket olvasgatod a neten és gyengül az ellenállásod…. „Mégis mi haszna annak, ha egészségesen táplálkozok? Mi változna, szerintem semmi!” Látszólag semmi, de…

Rengeteg mindent lehetne még írni ebben a témában, de mostani cikkem szóljon csak tömören a lényegről.
…a lényeg mindig a felszín alatt van. Ez egy hosszútávon megtérülő befektetése a testednek, egészségednek.

Hogyan? Helytelen táplálkozással, például silány minőségű alapanyagok felhasználásával, ebből készült ételek, kész, félkész termékek fogyasztásával (amiből egyre több árassza el az üzletek polcait), gyorséttermi kajákkal gyengíted az immunrendszered. Ez kívülről nem látszik, egyéni (részben genetika), hogy kinél mikor lesznek külső jelei. Ha viszont gyakran vagy beteg, lázas, náthás vagy fáradékony, kedvetlen, ez már intő jele lehet annak, hogy odabent nem működik rendesen valami. Ne várd meg a komolyabb, súlyosabb betegségek kialakulását, mert azok gyógyítása mindig nehezebb! A helyesen működő immunrendszer nagyon sok mindentől meg tudja védeni a tested. (a betegségek, tünetek felsorolása a helytelen táplálkozásnak köszönhetően szinte végtelen, egészen a rákos megbetegedésig terjedhet, ne ragadj le a fent említett náthánál)

„Hogyan, mivel erősíthetem meg az immunrendszerem, ami a pénztárcámat sem terheli meg?”
Az előző ellentétjével: helyes táplálkozással, egészséges életmóddal, amibe a rendszeres sport is beletartozik. Vagyis jó/jobb minőségű alapanyagok felhasználásával és az ebből készült ételek fogyasztásával. Főzz te magadnak otthon, friss alapanyagokból (amiket nem a multiknál vásárolsz meg, hanem a piacon), kerüld a kész, félkész és gyorséttermi valamiket. Egy kis segítség az induláshoz: ITT

Sokba kerül, nem tudom megfizetni ezt a fajta életmódot!
Az orvost és a gyógyszereket meg tudod fizetni? Amit eddig arra költöttél, mostantól hasznos élelmiszerekre költheted. De olvasd el ezzel kapcsolatban következő cikkemet, amiben rövid számolást követően kiderül, mennyivel is kerül többe az egészség: ITT

Mi haszna ennek az egésznek és mi változna tőle?
Kevesebbet vagy egyáltalán nem fogsz orvoshoz és/vagy gyógyszertárba járni. Jobb lesz a közérzeted, tele leszel energiával, kevesebb lesz a rosszkedvű, netán depis napjaid száma, aminek a családod nagyon fog örülni! Megvéded a tested a komolyabb betegségek kialakulásától, csökkentheted például az erekben a meszes lerakódások lehetőségét. (minden összefügg mindennel, a vége, hogy csökkentheted a rákos sejtek kialakulásának az esélyét is) Ez eddig mind láthatatlan, viszont nagyon is érezhető velejárója az egészséges életmódnak, aminek 5-10 év múlva már nagyon fogsz örülni.

„Egészséges vagyok mindezek nélkül is!”
Még mindig így látod? Ha igen gratulálok, nagyon szerencsés vagy! Ahhoz, hogy ez továbbra is megmaradjon, idejében tenni kell valamit. Sajnos a legtöbb embernél a mostani életvitele ezt nem garantálja. Gondolkozz hosszútávon, most még időben vagy egészséged megőrzéséhez!

Nemrég olvastam valahol, hogy amíg mondjuk 60 évvel ezelőtt egy ember halála után 7-25 év elég volt a test teljes lebomlásához (sok minden befolyásolja ezt az időszakot), mára ez 50 évre emelkedett.  A rengeteg tartósító szertől, amit nap, mint nap megeszünk. Vagy igaz, vagy nem, de a „bogarat” beleteszi a füledbe az biztos.

Ha tetszett a bejegyzésem és szeretnél értesülni a következőkről is, akkor iratkozz fel blog értesítőmre itt a jobb oldalon!