Fűszerolajok házilag, süteményekhez

Fűszerolaj házilag, süteményekhezElőző cikkemben a házilag is elkészíthető fűszerolajokról írtam, amiket sütéshez főzéshez, salátákhoz, grillezéshez és még rengeteg mindenhez fel tudsz használni. Ezen elven tovább lépve, édesebb vizekre evezünk, még mindig házi fűszerolajat használva, ezúttal desszertekhez.

Hozzávalók:
egész fahéj rudak
egész szegfűszeg
narancshéj
citromhéj
egész mandula
csillagánizs
1 üveg extra szűz olívaolaj (7,5 dl 1,500 Ft)
kisebb (1 dl, 1,5 dl, 2 dl) szép formájú üvegek

Elkészítése:
Ezeket a fűszerolajokat, jóval kisebb üvegekbe kell elkészíteni, mint előző társaikat, hiszen ezen ízesítéssel kevesebbet, szűkebb körben használjuk.

Karácsonyi változat:
Tegyél az üvegbe (az üveg méretétől függően) 4-6 szem szegfűszeget, 1-2 rúd fahéjat, 1 narancs alaposan megmosott és nagyobb darabokra vágott héját és öntsd nyakon extra szűz olívaolajjal. Tehetsz hozzá még ízlés szerint, fél-1 csillagánizst is, ebben az esetben viszont számolj annak ánizsos, picit erőteljes ízével. Kétheti „érést” követően használhatod is. Mihez? Például karácsonyi süteményekhez a vaj felét ezzel az olajjal váltsd ki. De kitűnően használható húsok sütéséhez, pácolásához is.

Citrusos változat:
Alaposan moss meg egy citrom és egy narancs héját, majd hámozd és vágd nagyobb darabokra. Tedd az üvegbe és tölts hozzá extra szűz olíva olajat. Két hét múlva használhatod. Mihez? Bármilyen süteménybe, desszertbe, ahol a recept narancs vagy citromhéjat ír, a vaj felét váltsd ki ezzel.

Mandulás változat:
Egy marék héjas, egész mandulát rakj az üvegbe, egy alaposan megmosott és nagyobb darabokra vágott narancs (és akár egy citrom) héjával együtt. Ízlés szerint tehetsz még hozzá egy rúd fahéjat is. Öntsd fel ezt is extra szűz olíva olajjal és érleld két hétig a felhasználás előtt. Mihez? Szintén bármilyen süteményhez, desszerthez, adhatod, ha egy kis plusz és különleges ízvilágra vágysz. A vaj felét váltsd ki vele ezzel a fűszerolajjal.

Nem csak neked lesz izgalmas, különleges élmény a végeredmény kóstolása, hanem annak is, akinek ajándékba szánod. Egy csinos, különleges üvegbe töltve, színes zsinórral a nyakára kötött üdvözlő kártyával, bármilyen alkalomra megállja a helyét ez az ellenállhatatlan fűszerolaj. Ne felejtsd el ráírni a felhasználás módját is. Sok sikert hozzá!

Ha tetszett a bejegyzésem és szeretnél értesülni a következőkről is, akkor iratkozz fel blog értesítőmre itt a jobb oldalon!

Újdonsággal bővül a konyhasuli oldala!
Mostantól minden olyan sütemény, vagy főétel alapanyagot meg tudsz rendelni tőlem, aminek a receptje kikerül a blogba, és hozzávalói nem igényelnek hűtést.

Pontosan hogyan is működik ez?
Te meglátod, megkívánod, kiválasztod, és a megrendelem gombra kattintva jelzed felém rendelési igényed. Ezek után, én fogom a jelzésed, majd elmegyek bevásárolni a kiválasztott süti, étel receptjében leírtak szerint, hogy minden hozzávalót beszerezzek. Kimérem neked az alapanyagokat, attól függően, hogy hány adagot rendeltél, és nagy odafigyeléssel, körültekintéssel becsomagolom őket külön, külön. Amint ezzel megvagyok, már szaladok is a futárhoz, hogy minél hamarabb kézhez kapd a csomagod.
Neked pedig már nem lesz más teendőd vele, mint kibontani, összekeverni, és a sütőbe, fazékba dobva elkészíteni. Ugye milyen egyszerű, és időtakarékos?

A Karácsonyi fűszerolajat 3.200 Ft/ 2 dl áron, a Citrusos fűszerolajat 3.000 Ft/ 2 dl áron, a Mandulás fűszerolajat pedig 4.000 Ft/ 2 dl áron tudod megrendelni, a hozzávaló 2 dl-es üveggel együtt.
A postaköltség 990 Ft (10.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes).

megrendelem_resize

Ha tetszett a bejegyzésem és szeretnél értesülni a következőkről is, akkor iratkozz fel blog értesítőmre itt a jobb oldalon!