Málnás vaníliakrémmel töltött vékony brownie lapok.
Krémesen lágy összhatás, tökéletes ízélmény; ezt tudja
legújabb torta költeményem, mindezt glutén és laktózmentes kivitelben!
Hozzávalók a tésztához (2 lapra elegendő):
11,5 dkg laktózmentes vaj
20 dkg étcsoki
15 dkg nyers nádcukor
3 nagy tojás
7 dkg köles liszt
2 dkg holland kakaópor
vanília aroma
Elkészítése:
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, bélelj ki 2 tortaformát sütőpapírral. Egy edényben olvaszd össze a vajat és a csokit, majd hagyd langyosra-hidegre hűlni. Add hozzá a többi hozzávalót és keverd simára a masszát. Felét egyik, felét másik tortaformába töltve, sütőtől függően 10-20 percig süsd. Ismételd meg a műveletet, hogy 4 brownie lapod legyen. Hagyd őket teljesen kihűlni mielőtt betöltöd a krémmel!
Hozzávalók a vaníliás krémhez (a teljes tortára elegendő):
1 kg laktózmentes mascarpone sajt
8 tojás sárgája
10-15 dkg nyers nádcukor
vanília aroma
kb. 2,5 dl növényi habalap (cukrászhab)
fél kg málna
Elkészítése:
A tojássárgákat keverd össze a nádcukorral és a vanília aromával egy nagyobb, magas falú keverőtálban, amíg sűrű krémes nem lesz. Add hozzá a mascarponét, keverd picit össze, hogy ne legyen nagyon darabos, majd öntsd hozzá a cukrászhabot és alaposan keverd el, hogy jó sűrű, stabil krémet kapjál. Most kell beleforgatnod óvatosan a málnát a krémbe egy keverőlapát segítségével.
Összeállítás:
A kihűlt brownie lapok közül egyet boríts arra az alapra, amin a tortát kínálni fogod majd. Kend meg olyan vastagon a krémmel, amilyen vastag a brownie lapod. Helyezd rá a következő, majd a harmadik és a negyedik “emeletet” is. A maradék krémmel körbe tudud kenni a kész tortát, és még a tetejére is jut talán. Ízlés szerint boríthatod a torta tetejét csoki krémmel is, amihez 2 dl laktózmentes habtejszínt olvassz fel 20 dkg étcsokival. Hagyd hűlni picit, hogy besűrűsödjön, mielőtt a tortára öntöd.
Sok sikert hozzá!