Kalifornia paprika töltve

Kalifornai paprika töltveHa valami újra, de nem bonyolultra éhezel, ha szívesen kipróbálnál más, eddig még nem használt alapanyagokat, ízeket, ezt az összeállítást  mindenképpen el kell készítened!

Hajdinával töltött kalifornia paprika

Hozzávalók 4-6 személyre:
fejenként 1 db piros kalifornia paprika
1 cs. hajdina kb.20 dkg
10 dkg magozott, töltetlen olajbogyó
10 dkg reszelt sajt
1 db paradicsom

bors
fokhagyma

Elkészítése:
A hajdinát mosd meg, majd kétszeres mennyiségű, sóval, borssal, fokhagymával ízesített vízben, fedő alatt párold puhára. Míg elkészül, reszeld le a sajtot, aprítsd fel kisebb darabokra az olajbogyót és a paradicsomot. Keverd a hajdinához őket a fűszerekkel együtt. A paprikákat mosd meg, majd vágd félbe és kapard ki a magházát. Tedd egy kiolajozott hőálló tálba vagy kisebb tepsibe, majd töltsd meg mindegyiket a zöldséges hajdinával. Told 200°C-ra előmelegített sütőbe és süsd kb. 20-30percig, míg a paprikák széle pici színt nem kap. Sok sikert hozzá!

Miért pont hajdina?
A hajdina nem gabona, de kitűnően helyettesíthető vele bármelyik gabonaféle. Nem tartalmaz zsírt és glutént, ellenben igen magas a B1-, B2-, C-, E-vitamin tartalma. Gazdag fehérje forrás, emellett cinket, rezet, mangánt, magnéziumot és kalciumot is tartalmaz.

Nagyon jótékonyan hat a koleszterin szintre, a vérnyomásra illetve magas rosttartalmának köszönhetően az emésztést is serkenti. Jól megállja a helyét köretként és levesbetétként is. Használhatjuk töltelékként, de gazdagíthatunk vele akár salátát is, sőt készíthetünk belőle édes hajdinakását, pohárdesszertet, vagy lisztjéből palacsintát.Rokoni kapcsolatban a rebarbarával és a sóskával áll.

Elkészítése megegyezik a rizsével, alapos mosást követően, kétszeres mennyiségű vízben kell fedő alatt puhára párolni, ami maximum 25 percet vesz igénybe. Érdemes a főzővizét fűszerezni, sóval, fokhagymával, borssal. Fogyókúrázóknak, cukorbetegeknek, lisztérzékenyeknek különösen ajánlott a fogyasztása.

 

Újdonsággal bővül a konyhasuli oldala!
Mostantól minden olyan sütemény, vagy főétel alapanyagot meg tudsz rendelni tőlem, aminek a receptje kikerül a blogba, és hozzávalói nem igényelnek hűtést.

Pontosan hogyan is működik ez?
Te meglátod, megkívánod, kiválasztod, és a megrendelem gombra kattintva jelzed felém rendelési igényed. Ezek után, én fogom a jelzésed, majd elmegyek bevásárolni a kiválasztott süti, étel receptjében leírtak szerint, hogy minden hozzávalót beszerezzek. Kimérem neked az alapanyagokat, attól függően, hogy hány adagot rendeltél, és nagy odafigyeléssel, körültekintéssel becsomagolom őket külön, külön. Amint ezzel megvagyok, már szaladok is a futárhoz, hogy minél hamarabb kézhez kapd a csomagod.
Neked pedig már nem lesz más teendőd vele, mint kibontani, összekeverni, és a sütőbe, fazékba dobva elkészíteni. Ugye milyen egyszerű, és időtakarékos?

A Töltött kalifornia paprikát 2.990 Ft/adag (4-6 személyre) áron tudod megrendelni, a sajt nélkül.
A postaköltség 990 Ft (10.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes).

megrendelem_resize

Ha tetszett a bejegyzésem és szeretnél értesülni a következőkről is, akkor iratkozz fel blog értesítőmre itt a jobb oldalon!