Laktózérzékenység? Letudva!

dmbio-toenkoelyital-1l-0420-dataÚj, ismeretlen vizeken evezek.

Nagyon sokan, egyre többen vagyunk, akik valamilyen ételérzékenységben szenvedünk. Én egy éve lettem laktózérzékeny, ám hiába iktattam ki a tejcukrot az étrendemből, jó néhány tünete megmaradt.

Sokan ismertek (sokan még nem), és tudjátok, hogy fitness oktatóként is tevékenykedek párommal együtt. A laktóz érzékenység több tünetének köszönhetően pedig nagyon sokszor felpuffadt, óriási pocakkal léptem ki elétek órát tartani, és valaki(k) számára váltam ez által hiteltelennek.

Hány, de hány érdektelen, tudatlan emberrel akadsz össze utadon, akik száj húzogatva, mérnek végig, nem tudván mi zajlik le benned, a szervezetbe…. Idő közben, számos (tulajdon képen minden) vizsgálaton keresztül esve sem találták panaszaim kiváltóját, így egy menet közben felmerült lehetőséget nyakon ragadva, miszerint a tejsavó is okozhatja panaszaim, teljesen lemondtam mindenféle tejtermékről.
Kész szenvedés, ezzel tudnám leírni a mindennapjaim, merthogy imádom a tejet, és mindenféle tejterméket! Jelentem, picit több mint egy hónapja „tiszta” vagyok, és mostanra magam mögött hagytam azt hiszem az összes nyavalyát, ami eddig egy éve mindennapjaim megkeserítői voltak.

Cikkemnek, most két pontosabban három témája van.

Az egyik egy apró kis segítség sorstársaimnak.
Személy szerint, én mindegyik növényi tejet borzalmasnak ítélek, küszködtem az összessel, hogy le tudjam nyelni. Most viszont találtam egy teljesen új dolgot a piacon, méghozzá a DM-ben. Saját márkás biotermékük, a tönköly ital, ami bevezető áron 500 Ft-ért kapható.
Nálam ez a nyerő. Nem érzem ki belőle a víz ízét, nem különülnek el a számban a gabona vagy mag, és a víz ízei, mint a többinél. Ha te is még keresgéled a számodra megfelelő tej helyettesítőt, próbáld ki ezt is.

A másik, többször találkoztam már különböző oldalakon a növényi túró vagy totu receptjével. Sose gondoltam volna, hogy egyszer erre kell, hogy fanyalodjak (és ezt most teljesen jóindulatúan mondom).  Rá kellett azonban döbbennem, hogy mennyi mindenről le kellene mondanom, még pluszba az eddigieken kívül is, amikről pedig egyáltalán nem akarok!
Ilyen például a körözött, vagy egy jó túró torta, gyümölcsös túrókrém. Szóval neki látok, megcsinálom, kipróbálom, és megosztom veled is az eredményt, a tapasztalataimat, amikkel hamarosan jelentkezni fogok!

A harmadik dolog pedig az első kettőből fakad, illetve az eddigi workshopok résztvevői visszajelzéseiből. Ugyan is többen nagyon várjátok már, és kérdezitek, hogy az Életmódváltó Workshopnak lesz-e második része? Jelentem igen, lesz!

Egyre inkább megérett bennem az elhatározás, na meg persze látom is, hogy igen is szükség van rá!
Amíg emberek úgy reagálnak dolgokra, ahogy…., és amíg másoknak szükségük van segítségre egy új, egészséges élet, életmód kialakításához, addig van értelme a jelenlétemnek!

Vagyis már elkezdődtek az előkészületei az eddig is igen nagy sikernek örvendő Életmódváltó Workshop második részének!
Nem a sütis lesz, és nem is a reggelis. Ez egy teljesen új változat.
Annyit azért elárulok, hogy ezúttal egy interaktív beszélgetős, jegyzetelős előadásról lesz szó.  Részletek hamarosan….

Addig is a mostani havonta induló tanfolyam elérhetősége, jelentkezés, kedvezmény IDE KATTINTVA válik elérhetővé.

Ha tetszett a bejegyzésem és szeretnél értesülni a következőkről is, akkor iratkozz fel blog értesítőmre itt a jobb oldalon!