Az édesburgonya harmonikus íze találkozik a pörkölt mogyoró semmihez sem hasonlítható aromájával most ebben az izgalmas receptben, ami az ünnepi ebéd megnyitója is lehet.
Hozzávalók:
2 evőkanál extra szűz olíva olaj
1 nagy fej vöröshagyma
¾ teáskanál só
¼ teáskanál bors
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál frissen reszelt gyömbér
2 teáskanál őrölt kömény
¼ teáskanál cayenne bors
1 kg édesburgonya
1 db apróra vágott paradicsom
0,5 dl sótlan mogyoróvaj
koriander
apróra vágott pörkölt mogyoró
Elkészítése:
Hámoz meg, és vágd kisebb kockákra az édesburgonyát, hagymát, és a paradicsomot. Az apróra vágott hagymát párold meg a sóval, borssal együtt, majd add hozzá a zúzott fokhagymát, és a reszelt gyömbért. Egy percig pirítsd össze őket, majd keverd hozzá a cayenne borsot, köménymagot, édesburgonyát. Ezután jöhet a paradicsom, mogyoróvaj, és 1,5 liter víz. Fedő alatt főz készre a levest, míg az édesburgonya meg nem puhul, kb. 20 perc. Tálalásnál szórd meg a tetejét korianderrel, mogyoróval. Sok sikert hozzá!
Ha tetszett a bejegyzésem és szeretnél értesülni a következőkről is, akkor iratkozz fel blog értesítőmre itt a jobb oldalon!