Paradicsomos ruccolás penne

Pénteki ebéd ajánlatom egy kis szénhidrát lesz. _MG_7928
De nem kell tőle megijedni, hiszen teljes kiőrlésű tésztából készül, tehát lassú felszívódású, sok ásványi anyagot és rostot tartalmazó ételről van szó. A szénhidrátot nagyon sokan, helytelenül száműzik az étrendjükből. Pedig igen fontos szerepe van a mindennapi, helyes táplálkozásban.  Aki sportol, annak pedig nélkülözhetetlen a szénhidrát, hiszen a szervezetük ebből nyeri a sporthoz szükséges energiát. Hiányától fáradtabbak leszünk, nehezebben bírjuk a terhelést.  Fogyasszuk tehát nyugodtan csak figyeljünk rá oda, hogy mikor.

 

Paradicsomos penne ruccolaval

Hozzávalók:
1 csomag teljes kiőrlésű tészta
1 üveg paradicsom szósz
vagy darabolt paradicsom konzerv
Só, bors, bazsalikom, oregano, fokhagyma
Olíva olaj
Mozzarella sajt
Ruccola
olaj bogyók (fekete, zöld)

Elkészítése:
Tegyél fel egy nagyobb fazékba vizet forrni. Amikor felforrt dobj a vízbe bőven tengeri sót (a bőven az mondjuk egy egész csomag tésztához a markod közepében egy kisebb himalájányi hegyecske), majd mehet utána a penne is. Minden csomagoláson fel van tüntetve a tészta főzési ideje. Ez általában 8-10 perc. Ennyi idő bőven elég a szósz elkészítéséhez, amihez öntsd a paradicsomot egy müzlis tálkába, ízesítsd kevés sóval, borssal, picit több bazsalikommal és ízlés szerint oreganoval. Adj hozzá 1 vagy két gerezd zúzott fokhagymát kb. 0,5 dl olíva olajat és alaposan keverd össze.  Amikor a tészta megfőtt (vigyázz, hogy ne főzd túl, vagyis ne legyen olyan puha a tésztád, hogy rágni sem kell és szétesik a szádban. Annyira kell megfőzni , hogy éppen csak ne legyen nyers. Rugalmas, rágós állagot kell, hogy kapjál), szűrd le egy nagyobb tészta szűrőn, csepegtesd le és öntsd vissza a fazékba vagy egy tálaló edénybe. Meglocsolhatod nyugodtan olíva olajjal is. Tálalásnál szedj a tányérokba tésztát, tegyél rá szószt, ezzel keverd össze, majd add hozzá a mozzarellat az olaj bogyókat a ruccolat és ezekkel is forgasd át egy picit. Szemet gyönyörködtető látvány ugye? Jó étvágyat hozzá!

 

Újdonsággal bővül a konyhasuli oldala!
Mostantól minden olyan sütemény, vagy főétel alapanyagot meg tudsz rendelni tőlem, aminek a receptje kikerül a blogba, és hozzávalói nem igényelnek hűtést.

Pontosan hogyan is működik ez?
Te meglátod, megkívánod, kiválasztod, és a megrendelem gombra kattintva jelzed felém rendelési igényed. Ezek után, én fogom a jelzésed, majd elmegyek bevásárolni a kiválasztott süti, étel receptjében leírtak szerint, hogy minden hozzávalót beszerezzek. Kimérem neked az alapanyagokat, attól függően, hogy hány adagot rendeltél, és nagy odafigyeléssel, körültekintéssel becsomagolom őket külön, külön. Amint ezzel megvagyok, már szaladok is a futárhoz, hogy minél hamarabb kézhez kapd a csomagod.
Neked pedig már nem lesz más teendőd vele, mint kibontani, összekeverni, és a sütőbe, fazékba dobva elkészíteni. Ugye milyen egyszerű, és időtakarékos?

A Paradicsomos, ruccolás penne hozzávalóit 4.150 Ft/adag (4-6 személyre) áron tudod megrendelni, a mozzarella sajt nélkül.
A postaköltség 990 Ft (10.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes).

megrendelem_resize

 

Ha tetszett a bejegyzésem és szeretnél értesülni a következőkről is, akkor iratkozz fel blog értesítőmre itt a jobb oldalon!