Töltött gomba

Töltött gombaAz egyik legmegosztóbb zöldségünk talán a gomba. Vagy imádja valaki, vagy utálja, köztes állapottal én még nem találkoztam (így van ez a halakkal is). Viszont azoknak, aki szeretik, rengeteg lehetőséget tartogat. Készülhet belőle leves, főétel vagy akár köret is. Ma főétel formájában került az asztalra a töltelék miatt, ugyanis kenyérmorzsával készült.

Töltött gomba

Hozzávalók:
½-1 kg csiperkegomba (lehet barna is)
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ág szárzeller
½ cs. petrezselyemzöld
3 csipet majoranna

bors
3 nagy maréknyi darált teljes kiőrlésű kenyér
2 db tojás

Elkészítése:
A gombafejeket mosd meg, nem kell lehúzni a „héját”, majd törd ki a tönköt a fejrészből és vágd apróra a vöröshagymával együtt. Add hozzá a szintén apróra vágott petrezselymet, zellerszárat és a fokhagymát. Kevés olajon párold őket puhára, közben sózd, borsozd, szórd meg majorannával. Párszor keverd át, míg elkészül. Ezalatt a kenyérszeleteket tedd egy késes konyhai gépbe, járasd, míg morzsás nem lesz, keverd a hagymás gombához a tojásokkal együtt. Itt egy picit még utána kell ízesíteni sóval, esetleg borssal. Az így kapott masszát egy kiskanál segítségével töltsd a gombafejekbe, amiket egy kiolajozott hőálló tálba 200°C-on süss 10 maximum 15 percig. Kínálhatsz hozzá friss salátát vagy párolt rizst, de önmagában is megállja a helyét. Sok sikert hozzá!

Ha tetszett a bejegyzésem és szeretnél értesülni a következőkről is, akkor iratkozz fel blog értesítőmre itt a jobb oldalon!