A sikeres diéta alapjai

A sikeres diéta alapjaA sikeres diéta egyik nagyon fontos (ha nem a legfontosabb) tényezője a helyes táplálkozás. Hagyjuk ezúttal a plusz köröket, hogy ki mivel, hogyan, hányszor, és miért nem sikerült! Azért nem sikerülhetett, mert valószínű, hogy eddig nem figyeltél eléggé az étrendedre. (ez csak egy eshetőség a sok közül)

Először is, cseréld le a konyhádban található élelmiszereket az alábbiak szerint.
„Miért van erre szükség? Miért nem jó az, amit már eddig is használtam, hiszen évek óta ezekkel főzök, ezt eszem?”
Itt elolvashatod, mi a különbség két „látszólag egyforma” élelmiszer között, mitől rosszabb egyik, mint a másik? Ha ezzel megvagy (amihez gratulálok, hiszen elég nagy változás önmagában már ez is), és a polcodon az új, egészséges életmódhoz elengedhetetlen hozzávalók figyelnek, kezdődhet a munka! Sorra vesszük az étkezéseket, mikor mit, mennyit, és hogyan fogyaszd, hogy elérd a célod.

A reggeli

A legfontosabb étkezés a nap folyamán! Itt elolvashatod, miért mondják ezt egyre többen, egyúttal segít megérteni a következőkben leírt dolgokat, étkezési mintát is.

Ahogy a mondás is tartja: „reggelizz, mint egy király.” Ha ezt eddig nem tetted, mostantól tudatosan figyelj rá, hogy ne maradjon ki. Tartsd magad a napi ötszöri étkezéshez!
Ha azok közé tartozol, akik ébredés után nem tudnak lenyelni a kávén kívül semmit, akkor csomagolj magadnak reggelit, és fogyaszd el picivel később, még a tízórai előtt.
De mégis mit? Szinte bármit!
Vannak, akik nem tudnak teljesen lemondani a fehér lisztes pékárukról, ők fogyaszthatják ezeket továbbra is, de csak reggel! Vagyis egyél nyugodtan bármit, amit megkívánsz (szem előtt tartva a mértékletességet), akár még tortát is!
Ezzel a módszerrel fogytam le én is, és segítettem hozzá másokat is a kívánt alak eléréséhez.
Szóval nem kell kétségbe esni egy szülinapi köszöntésen a torta látványától, és megvonni sem kell magadtól, csupán átcsoportosítani délutánról reggelre. Nyugodtan mondd meg, hogy te most nem eheted meg, de ha tesznek neked félre, másnap reggel elfogyasztod.

Ez azonban nem azt jelenti, hogy mostantól a reggelid csak sütikből és fehérlisztes dolgokból álljon! Ne ess át a ló túloldalára! A legideálisabb, ha minden tápanyag szerepel benne.
Rostok a zöldségekből, gyümölcsökből, szénhidrát (jó szénhidrát) a teljes kiőrlésű pékárukból, hiszen a lassú felszívódású szénhidrátban gazdag reggeli adja a legtöbb energiát. Fehérjék a húsokból, tejtermékekből, ráadásnak pedig vitamin és ásványianyag forrás a házi müzliből, amit 15 perc alatt el tudsz készíteni te is bármikor. Itt találod!

Eddig igazán egyszerű a dolgod, de a továbbiakban sem lesz nehéz, ha velem tartasz holnap, amikor is a tízórait vesszük górcső alá.

A cikk első részét itt találod!
A cikk második részét itt találod!

Ha tetszett a bejegyzésem és szeretnél értesülni a következőkről is, akkor iratkozz fel blog értesítőmre itt a jobb oldalon!