Egészséges ételeink

De tényleg van ilyen, és ha van, mikor mondhatjuk rá azt, Egészséges ételek
hogy egészséges?
Elveszünk a rengeteg információhalmazban, amivel nap, mint nap szembetalálkozunk az interneten. Látszólag egymásnak ellentmondó véleményekbe botlasz az egészséges életmód területén. Míg az egyik táplálkozási guru az egyik módszerre esküszik, addig a másik pont az ellenkezőjére. Ember legyen a talpán, aki ki tud igazodni a különböző divattáplálkozási irányzatok között!
Tegyünk egy kis rendet a káoszban. Nagyon egyszerűen, mindenki számára érthető formában teszem közzé „mikor, mire mondhatjuk rá, hogy egészséges?”

Először is, egészséges minden olyan élelmiszer, alapanyag, ami a lehető legtermészetesebb formájában kerül az asztalunkra. Vagyis feldolgozatlanul fogyasszuk.
Ilyen pl.: méz, édesítőszerek (lucuma, mesquite, sztívia, finomítatlan-nyers nádcukor), nyers zöldségek-gyümölcsök, nyers húsok (disznó, szárnyas, marha, halak), gabonák, hüvelyesek, olajos magvak…

Másodszor egészséges minden olyan élelmiszer, alapanyag, ami nem esett át finomításon.
Ilyen pl.: zabkorpa, teljes zabpehely, teljes kiőrlésű lisztek (és az ebből készült termékek), hidegen sajtolt olajok, szárnyas zsírok (kacsazsír, libazsír), különböző maglisztek (és az ebből készült termékek)….

Harmadsorban egészséges minden olyan feldolgozott élelmiszer is, ami vegyszermentes alapanyagokból készült. Vagyis BIO.

Negyedszerre pedig, és ez a legfontosabb, fogyasztásuk nem terheli meg a szervezetet. Vagyis egyáltalán nem, vagy csak igen kis mértékben emelik meg a vércukorszintet.

Vigyázat azonban, mert attól, hogy valami egészséges, még lehet hizlaló!
E kettő dolgot ugyan is nem lehet egybe vonni. Teljesen külön kezelendőek, és érdemes a szerint felállítani az étrendünket, hogy mit szeretnénk vele elérni.
Célunk az egészségünk megőrzése, avagy a fogyás?

Ha tetszett a bejegyzésem és szeretnél értesülni a következőkről is, akkor iratkozz fel blog értesítőmre itt a jobb oldalon!