Narancsos sütőtök krémleves

Narancsos sütőtök krémlevesHa szereted a sütőtököt, ezt egyenesen imádni fogod! A narancs, nem csak színében, de ízében is tökéletes párt alkot a sütőtökkel. Minden egyes kanálba bele lehet feledkezni…

Hozzávalók:
1 sütőtök
2 narancs

esetleg tökmag a díszítéshez

Elkészítése:
Darabold fel a sütőtököt, így könnyebben meg tudod hámozni. Kapard ki a magját is, majd vágd fel közepes méretű kockákra. Dobd, egy nagyobb fazékba, és bő vízben tedd fel főni, némi só kíséretében. Ezalatt egy narancsot pucolj meg, és filézd ki. Igen, nem túl hálás feladat, de bele fogjuk turmixolni a levesbe, és nagyon zavaró tud lenni, amikor kanalazod a finom, sima krémlevest, közben meg köpködnöd kell a narancs hártyáját. Hamar elkészül, kb. 20 perc, míg megpuhul. Ekkor a főzőlé háromnegyedét merd ki a fazékból, keveset félre téve, hátha szükség lesz még rá. Add a sütőtökhöz a kifilézett narancsot, és turmixold teljesen simára. Kóstold meg, mert lehet, hogy szükség lesz még némi utána ízesítésre sóval, és a másik narancs levéből egy kevésre.  Amennyiben túl sűrűnek találod, adhatsz még hozzá egy keveset a félretett főzőléből. Tálalásnál díszítheted tökmaggal, vagy a megmaradt narancs kifilézett darabjaival. Sok sikert hozzá!

Ha tetszett a bejegyzésem és szeretnél értesülni a következőkről is, akkor iratkozz fel blog értesítőmre itt a jobb oldalon!