Szőlős rétes

Igazi őszi különlegesség, amire nem sokan gondolnak a szőlő szolos-retes
felhasználását illetően, és mivel ínyencek vagyunk, adjunk a szőlőhöz még körtét, és almát is. Hogy mi sül ki belőle…?
Magad sem gondolnád mennyire finom desszert lesz a végeredmény!

Lehetőleg mag nélküli szőlőt válasszunk ehhez a sütihez, ellenkező esetben számolnunk kell a fogunk alatt keményen ropogó magokkal. Érdemes vegyíteni a fehér, és a piros szőlőket mind a látvány, mind az izgalmas ízvilág elérése érdekében.

Hozzávalók 4 rúdhoz:   szolos-retes
2 doboz teljes kiőrlésű réteslap
1 szép nagy szőlő fürt
2-3 szem körte
2-3 szem alma
édesítőszer
zabkorpa
extra szűz olíva olaj
1 tojás a tetejét megkenni

Elkészítése:   2016-09-10-14-53-44
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, bélelj ki egy nagyobb tepsit sütőpapírral. Az almákat, és a körtéket aprítsd kisebb kockákra, majd szemezd hozzá a szőlőt is. Keverd össze egy nagyobb tálban. Terítsd ki a rétes lapokat ( én három lapot rakok egymásra, úgy hogy egyet 90°C-al elforgatok a másik kettőn, így biztosan nem fog kiszakadni). Kend meg olíva olajjal, nehogy kiszáradjon, majd szórj rá vékonyan kevés zabkorpát. A képen látható módon halmozd szélesebb csíkban rá a tölteléket, szórj rá némi édesítőt, vagy csorgass rá mézet, és szorosan csavard fel a tésztát.
A felvert tojással kend meg mindegyik rúd tetejét, süsd kb. 30-35 percig, vagy amíg szép aranysárga színt nem kap.  Sok sikert hozzá!

Ha tetszett a bejegyzésem és szeretnél értesülni a következőkről is, akkor iratkozz fel blog értesítőmre itt a jobb oldalon!