Tejbeköles

TejbekölesTejbeköles? Miért ne! Ha van tejberizs, lehet tejbeköles is nem? Ráadásul sokkal gyorsabban elkészül, mint rizses változata. Ízre mégis szinte ugyan olyan. Akkor meg mi értelme van? Elég sok.

A köles rendszeres fogyasztása, hozzájárul a bőr, haj, köröm szépségéhez, egészséges kinézetéhez. De mit tud még ezen kívül?
Kattints IDE olvass el róla mindent!

Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg köles
3 bögre laktózmentes tej
1 citrom reszelt héja
1-2 evőkanál méz, vagy más édesítő
1-2 teáskanál vanília aroma
5 dkg laktózmentes vaj

Elkészítése:
Egy szűrő segítségével, alaposan öblítsd le a kölest, tedd fazékba a többi hozzávalóval együtt, és fedő nélkül, lassú tűzön főzd kb. 20 percig, míg a köles meg nem puhul, és magába nem szívja a tejet. Nagyon hamar elkészül, alig kell rápislantani, de azért menet közben, főleg az első percekben mindenképpen meg kell keverni párszor, mert letapad. Ha a főzés során elfogyna alóla a tej, önts még hozzá nyugodtan és főzd tovább, amíg teljesen meg nem puhul a köles. Tálalhatod, önmagában, vagy bármilyen gyümölccsel dúsítva. Sok sikert hozzá!

Ha tetszett a bejegyzésem és szeretnél értesülni a következőkről is, akkor iratkozz fel blog értesítőmre itt a jobb oldalon!