Izgalmas házassága ez a sütemény a túrónak és a kakaónak.
A gluténmentes, piskótaszerű kakaós gombócok nem csak látványnak, de ízélménynek is csodálatosak.
Mindig elkövetem azt a hibát, hogy csak egy adagot készítek….
Ezek a mennyiségek egy igazán nagyméretű tepsihez elegendőek
Hozzávalók a kakaós gombócokhoz:
12,5 dkg lágy vaj
20 dkg kölesliszt
3 evőkanál holland kakaópor
10 dkg, ha nagyon édesen szereted akkor 15 dkg nyers nádcukor
2 tojás
1 csomag sütőpor
Hozzávalók a túrós masszához:
75 dkg túró
15 dkg, ha nagyon édesen szereted 25 dkg nyers nádcukor
18 dkg vaj
vanília aroma
2 csomag vaníliás pudingpor
6 tojás sárgája
6 tojás kemény habbá vert fehérje
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
A kakaós gombócok hozzávalóit keverd össze, majd tedd hűtőbe pár percre, hogy könnyebb legyen formázni őket.
A túrós rész hozzávalóit szintén alaposan keverd össze, a felvert tojáshabot a végén óvatosan forgasd hozzá.
A tepsit béleld ki sütőpapírral, majd a kakaós gombócokat rendezd 6 sorba.
6 × 6 golyó kerüljön minden sorba és oszlopba. Öntsd a túrós masszát a gombócokra, picit simítsd el, majd süsd sütőtől függően 20-30 percig.
Ha kapott egy nagyon minimális színt a túró teteje, akkor kiveheted. A gombócok pedig legyenek inkább közepesek, vagy nagyok, mint kicsik. Bőven elég lesz a tészta hozzá.
A nyers nádcukrot természetesen tetszőleges édesítőre cserélheted a receptben. Mivel én a legtöbb édesítőszerre érzékeny vagyok, kristálycukrot pedig eleve nem használok, így kizárásos alapon maradt a nyers nádcukor.
Sok sikert hozzá!