Annyira csábítóak a cukrászdák polcain kiállított pohárkrémek, és szerintem sokan vagyunk, akik megpróbálták már otthon is elkészíteni őket, kisebb-nagyobb sikerrel. Mindig is meg akartad fejteni a légiesen könnyű, krémesen habos csodakrémnek a titkát, hogy vajon mitől is olyan finom?
Most megtudhatod az alapkrém receptjét, amit aztán ízlésednek megfelelően variálhatsz tovább!
Ezt az alapkrémet felhasználva, készíthetsz banános, csokis, epres, málnás, barackos, citromos vagy bármilyen más pohárkrémet is. Az elkészítése, nagyon egyszerű, ha egyszer elkezded, rákapsz, és nem fogod tudni abbahagyni annyira finom, és egyszerű!
Hozzávalók 8 pohárhoz:
1 l habtejszín
2 rúd vanília
4-6 evőkanál méz, vagy eritritol
7 db tojássárgája
20 dkg étcsoki
0,5 l tejszín
1-2 ü. meggy befőtt
2 teáskanál rum aroma
Elkészítése:
Az 1 liter tejszínt öntsd lábasba, add hozzá a vaníliák kikapart belsejét, és forrald fel. Míg ez elkészül, a tojássárgáját keverd krémesre a mézzel/cukorral. Húzd le a tejszínt a tűzhelyről, és gyors kevergetés közben, csorgasd bele a tojásos, édesítős masszát. Tedd vissza a tűzre a legalacsonyabb fokozaton. Állandó kevergetés közben addig főzd a krémet, amíg nagyon sűrű nem lesz. Mivel pohárkrémről van szó, szilárdabb állagot kell, hogy elérjünk a krém készítésekor. Nem szabad forrnia, mert akkor a tojás megsül a krémben, és rántotta lesz belőle. Ezt a folyamatot nem lehet felgyorsítani, de 5-7 perc alatt el fogsz vele készülni. Ezzel egy időben a csokit olvaszd fel vízfürdőben, majd az elkészült krémet vedd kétfelé, és keverd a csokit az egyik felébe. Hagyd teljesen kihűlni krémeket. A meggybefőttet csöpögtesd le, rakd egy kisebb fazékba, és a rum aromával együtt picit főzd fel. 1-2 perc főzés elég is neki. Mikor már elég hideg mindkét massza, verd fel a fél liter tejszínhabot keményre. Tegyél félre belőle egy keveset a pohárkrémek tetejére, a maradékot pedig oszd kétfelé. Mindkét krémhez (a vaníliásba, és a csokisba is) keverd alaposan hozzá a tejszínhabot.
A rétegezés:
A poharak aljába először a meggy kerüljön, erre a csokis krém, rá a vaníliás. Ha gondolod, itt megint jöhet pár szem meggy, majd újra csoki, és a vanília. A végén tejszínhabbal és pár szem meggyel díszítsd a feketeerdő pohárkrémed. Sok sikert hozzá!
Újdonsággal bővül a konyhasuli oldala!
Mostantól minden olyan sütemény, vagy főétel alapanyagot meg tudsz rendelni tőlem, aminek a receptje kikerül a blogba, és hozzávalói nem igényelnek hűtést.
Pontosan hogyan is működik ez?
Te meglátod, megkívánod, kiválasztod, és a megrendelem gombra kattintva jelzed felém rendelési igényed. Ezek után, én fogom a jelzésed, majd elmegyek bevásárolni a kiválasztott süti, étel receptjében leírtak szerint, hogy minden hozzávalót beszerezzek. Kimérem neked az alapanyagokat, attól függően, hogy hány adagot rendeltél, és nagy odafigyeléssel, körültekintéssel becsomagolom őket külön, külön. Amint ezzel megvagyok, már szaladok is a futárhoz, hogy minél hamarabb kézhez kapd a csomagod.
Neked pedig már nem lesz más teendőd vele, mint kibontani, összekeverni, és a sütőbe, fazékba dobva elkészíteni. Ugye milyen egyszerű, és időtakarékos?
A Feketeerdő pohárkrémet meggybefőttel együtt 8.490 Ft/ adag (8 pohár) áron tudod megrendelni, meggybefőtt nélkül pedig 7.200 Ft/8 adag áron.
A postaköltség 990 Ft (10.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes).
Ha tetszett a bejegyzésem és szeretnél értesülni a következőkről is, akkor iratkozz fel blog értesítőmre itt a jobb oldalon!