A hétvége tiszteletére /az összesére/, egy igazi villás reggelivel készültem nektek. Ahogy már megszokhattátok, szintén a nagyon gyors kategória, szerintem aranyérmese. De ezt döntsétek el ti! Én csak annyit mondok, még ha dupla/vagyis rengeteg/ adagot is készíttetek belőle, akkor is fél óra alatt az asztalon fog illatozni! Nálunk hetente legalább kétszer ez a reggeli, de ha kérik, többször is. Nagyon jó választás, főleg az iskolába induló gyerekeknek, mert részben nem üres hassal indulnak el otthonról, részben pedig rengeteg energiával látjátok el őket, ami serkenti az agyműködést is, így jobban tudnak teljesíteni a suliban. Ez a szuper reggeli pedig nem más, mint az amerikai palacsinta vagy más néven pancake. Hozzávalói, biztosra veszem, hogy nálatok is mindennap megtalálhatóak a hűtőben.
Hozzávalók:
1 db tojás
1 bögre 2,5-3 dl teljes kiőrlésű liszt
fél cs sütőpor
1 bögre 2,5-3 dl tej
vaj a sütéshez
Elkészítése:
Olyan gyorsan össze lehet állítani a tésztáját, hogy a műveletet jobb, ha azzal kezded, hogy egy nagyobb serpenyőben vajat hevítesz. Közepes hőmérsékleten kb. 2 teáskanálnyit. Ez alatt üsd a tojást egy keverőtálba add hozzá a lisztet, amibe keverd el a sütőport, majd a tejet is. Alaposan keverd össze egy kézi habverő segítségével. A tésztának elég sűrűnek kell lennie, tulajdonképpen, minél sűrűbb, annál magasabbra fog feljönni sütés közben. Ha jól dolgoztál addigra a serpenyő is átforrósodott, amiről úgy győződhetsz meg, hogy egy szószos kanálnyi halom tésztát teszel bele, ha serceg, jöhetnek a többiek is, ha még nem sistereg alatta a vaj, nem elég forró, várni kell még picit. Annyi masszát tegyél az edénybe, hogy legyen helyed megfordítani is őket. Miután szép barnára sült mindkét oldala, vedd ki őket és jöhet a következő adag vaj, ami ha elolvadt a következő adag tészta is. Így szépen egymás után süsd ki az összeset. Tálalásnál szeletelhetsz hozzá banánt, amit leöntesz egy cseppnyi vízzel elkevert kakaóporra a tetején pedig tejszínhabbal, vagy ami isteni finom, tegyél a a plira natúr joghurtot és csorgasd le mézzel.
Egy másik variációja, amit érdemes kipróbálni az, ha almát reszelünk héjastól a tésztájába és úgy sütjük ki. Ezt alacsonyabb hőfokon kell, picit vékonyabbra lapítva, mert lassabban sül át. A tetejére pedig mi más is kerülhetne, mint fahéj. Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett a bejegyzésem és szeretnél értesülni a következőkről is, akkor iratkozz fel blog értesítőmre itt a jobb oldalon!