Citromfű szörp

Citromfű szörpKánikula idején mindig jól jön egy kis frissítő. Arról pedig, hogy ne csak az ital hidegsége hűsítsen, a cirtomfű és a menta gondoskodik. Elkészítése, ahogy már megszokhattátok, gyors és egyszerű a végeredmény pedig egy friss, enyhén citromos, nem túl édes – szörp? limonádé? Ezt döntsd el te miután megkóstoltad!

Hozzávalók 5 literhez: 

5-6 de lehet több maréknyi citromfű levél is
2-3 maréknyi menta levél
6 db citrom
70 dkg eritritol

Elkészítése: Citromfű szörp-
Tedd a leveleket egy nagyobb kb. 6 literes fazékba a citromok héját alaposan mosd meg, vágd karikára őket, tedd bele ezeket is. Engedj hozzá 5 liter vizet és hagyd állni egy napot. Másnap add hozzá az eritritolt és alacsony fokozaton kezdd el főzni. Onnantól, hogy elkezd enyhén bugyogni, 20-30 perc főzés elég is neki. Tedd félre és hagyd kihűlni, mielőtt szűrőn keresztül üvegekbe töltöd. Én mindig kifacsarom a levelekből is a folyadékot, mielőtt kidobnám. Ha egy picit intenzívebb citromos ízre vágysz, nyomkodd bele a citrom karikák maximum! felének a levét is, de inkább kevesebbet. Fogyasztásakor kevés vizet szoktunk csak hozzáadni: háromnegyed rész szörphöz, negyed rész vizet.

Műanyag flakonokba töltve, kitűnően fagyasztható, amire szükség is van, hiszen tartósítószerek hiányában hamar megromlik. Mi egy (1,5 l) üveggel szoktunk hűtőbe tenni a többit fagyasztom.

Nagyon finom jégkrémnek is hígítatlanul, kisebb formákba töltve.

Sok sikert hozzá!

Ha tetszett a bejegyzésem és szeretnél értesülni a következőkről is, akkor iratkozz fel blog értesítőmre itt a jobb oldalon!