Citromos, mákos őzgerinc

Citromos, mákos őzgerincA citromos illat, ami sütés közben belengi az egész konyhát….valami elképesztő! Ritkán van kitéve az ember ilyen csábításnak, mint ami ennél a csodás citrom illatú, és ízű süteménynél éri az érzékeinket.

Kétféleképpen is el lehet készíteni. Az egyiknél raktam a tésztába túrót is, bár ettől picit olyan kinézete lett, mintha nem sült volna át, az íze viszont pazar! Erőteljesebb, friss citrom ízű ez a változat.
A másik variációból kihagytam a túrót, hogy ne csak ízében, de látványában is el tudjon varázsolni. Enyhébb citromos íz jellemzi.

Hozzávalók a túróshoz: Citromos mákos őzgerinc
25 dkg nem túl rögös túró
17 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 cs. sütőpor
3 dkg keményítő
1 tojás
8 dkg eritritol
1 citrom reszelt héja,
és a leve is
0,5 dl extra szűz olíva olaj
2 dl víz
csipet só
2 evőkanál darálatlan mák

Elkészítése:
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, az őzgerinc formát kend ki vajjal, majd szórd meg liszttel. Oszlasd el a lisztet a formában, a fölösleget pedig öntsd ki. A túrót, tojást, citrom héját, és levét, eritritolt, és az olajat kézi mixerrel alaposan keverd össze, majd add hozzá a sütőporos lisztet, mákot, keményítőt, sót, és vizet. Dolgozd össze csomómentesre a masszát, töltsd bele a formába. Süsd kb. 40 percig (sütőtől függ az idő), illetve tűpróbáig. Ha beleszúrsz egy fogpiszkálót, és nem ragad rá tészta, amikor kihúzod, megsült. Borítsd ki a formából a citromos, mákos őzgerinced. Szeletelés előtt mindenképpen hagyd kihűlni.

Hozzávalók a túró nélküli változathoz: Citromos, mákos őzgerinc
17 dkg teljes kiőrlésű liszt
fél cs. sütőpor
3 dkg keményítő
0,5 dl extra szűz olíva olaj
1 citrom reszelt héja,
és leve
1 tojás
8 dkg eritritol
csipet só
2 evőkanál darálatlan mák
2,5 dl tej

Elkészítése:
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, az őzgerinc formát kend ki vajjal, majd szórd meg liszttel. Oszlasd el a lisztet a formában, a fölösleget pedig öntsd ki. A hozzávalókat alaposan keverd össze, majd töltsd formába. Süsd kb. 40 percig (sütőtől függ az idő), illetve tűpróbáig. Ha beleszúrsz egy fogpiszkálót, és nem ragad rá tészta, amikor kihúzod, megsült. Borítsd ki a formából a citromos, mákos őzgerinced. Sok sikert hozzá!

 

Újdonsággal bővül a konyhasuli oldala!
Mostantól minden olyan sütemény, vagy főétel alapanyagot meg tudsz rendelni tőlem, aminek a receptje kikerül a blogba, és hozzávalói nem igényelnek hűtést.

Pontosan hogyan is működik ez?
Te meglátod, megkívánod, kiválasztod, és a megrendelem gombra kattintva jelzed felém rendelési igényed. Ezek után, én fogom a jelzésed, majd elmegyek bevásárolni a kiválasztott süti, étel receptjében leírtak szerint, hogy minden hozzávalót beszerezzek. Kimérem neked az alapanyagokat, attól függően, hogy hány adagot rendeltél, és nagy odafigyeléssel, körültekintéssel becsomagolom őket külön, külön. Amint ezzel megvagyok, már szaladok is a futárhoz, hogy minél hamarabb kézhez kapd a csomagod.
Neked pedig már nem lesz más teendőd vele, mint kibontani, összekeverni, és a sütőbe, fazékba dobva elkészíteni. Ugye milyen egyszerű, és időtakarékos?

A Citromos-mákos őzgerincet túróval 2.990 Ft/adag (1 rúd) áron, túró nélkül pedig 1.990 Ft/adag áron tudod megrendelni, a tej nélkül.
A postaköltség 990 Ft (10.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes).

megrendelem_resize

Ha tetszett a bejegyzésem és szeretnél értesülni a következőkről is, akkor iratkozz fel blog értesítőmre itt a jobb oldalon!