Sajtos tükörtojás lepény

Sajtos tükörtojás lepényElsőre talán furcsának tűnik, másodjára már kevésbé és ahogy tovább ízlelgeted a sajt, tojás párosát, egyre meggyőzőbb és kreatívabb gondolataid támadnak tőle. Fogyókúrázóknak tökéletes vacsora /igen vacsora, hiszen ez a fogás tiszta fehérje forrás/, egy kiadós edzést követően pedig segíti az izmok fejlődését Persze a sajtra oda kell figyelni, hogy milyen kerüljön bele. Lehetőleg óvári, edami vagy gouda, ezek ugyanis nem hizlalnak. A tojás tetejére pedig a fűszereken kívül bármilyen zöldséget rászórhatsz. De ami igazán figyelemre méltó az az, hogy mikróban 10 perc alatt elkészül! Ugye, hogy ugye?

Hozzávalók: 
10 szelet sajt
5 tojás

bors
különböző zöldfűszerek
bármilyen zöldség

Elkészítése: sajtos tükörtojás lepény
Vajazz ki egy közepes méretű hőálló tálat, béleld ki az alját a sajt felével. Üsd rá úgy a tojásokat, hogy azok sárgája egészben maradjon. Fűszerezd, terítsd be a zöldségekkel, majd takard be a maradék sajttal. Tedd a mikróba 10-12 percre, ennyi idő alatt a tojás teljesen megszilárdul a sajt pedig finom ropogósra sül. Jó étvágyat hozzá!

Ha tetszett a bejegyzésem és szeretnél értesülni a következőkről is, akkor iratkozz fel blog értesítőmre itt a jobb oldalon!